Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

При мен харчи осезаемо повече на спорт от колкото на нормал. И на градско и на магистрала. На ЕКО харчи видимо по-малко, но пък е невъзможна за изпреварване.

Данните за разхода по книжка за мен са абсолютно непостижими, на EKO се приближавам на 1-2 литра от тях. [smilie=sarcastic.gif] Досега на всичките си коли, като се напъна и съм докарвал разхода по книжка, с тая ми е невъзможно.

Уточнявам, че говорим за спокойно каране. - 100 междуградско, 130 на магистрала. При 140+ няма да има разлика дали съм на спорт или не, там аеродинамиката при мен е решаваща.
Бееееее.....
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

YYakovliev написа: 21.03.2022, 09:56:02 при пътуванията за срещи в Бургас, едната посока я минавах на "D", наобратно на "S", даваше един и същ разход с еднакъв стил на каране и натискане.
Ами да вметна, че точно Бургас - София в едната посока разхода е по-малък от колкото в другата.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Цецо75 написа: 21.03.2022, 09:39:04 Е въпроса що си купих автоматик, като дясната ръка все ми е на лоста, още ме тормози понякога
Стига сега, сега така е модерно - с автоматик :)
И да искаш, и да не искаш, ръчни няма.
И било еко - да ти включва/изключва постоянно от скорост - зелена технология да го е'. Те хората ограничават скоростите на колите, а ти си тръгнал да се режеш да изпреварваш. Е, като не искаш да си еко, ще работиш с ръката :)

Производителите казват, че много хубаво било с автоматик :) Така били искали клиентите (уж). И потриват доволно ръчички (производителите) и казват "со гриейт плежър, ето ви автоматик за няколко хилки отгоре, заповядайте, заповядайте". Когато се прецака кутията, ти казват "welcome, добре сте ми дошли, ето ти тук нова, на цената на пол'вин кола :) Ако не искаш, то си вземи направо една нова кола, знаЙш ли какви хубави нови модели има :)"
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

ЦецоNOL написа: 19.03.2022, 22:02:14 Изключването от скорост при ДСГ си е погром най-страшен, на Неутрал и в движение.
@ЦецоNOL, питах те онзи ден, но ти не обясни. Би ли разяснил кое е погромното?
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Същото, като да боднеш ръчния скоростен лост на неутрална при спускане - тъпо, без смисъл, че и харчи повече, отделно, че и спирачките триеш (ако се наложи да намаляваш ускорението) [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

redalex написа: 21.03.2022, 11:58:16 Същото, като да боднеш ръчния скоростен лост на неутрална при спускане - тъпо, без смисъл, че и харчи повече, отделно, че и спирачките триеш (ако се наложи да намаляваш ускорението)
Въпросът ми беше кое е погромното за DSG-то, а не дали е тъпо или умно.

Дали е тъпо или умно, всеки сам ще си прецени. При спускане по Хемус при мостовете на Витиня, ако спускам на скорост, колата постепенно спира. Ако спускам на неутрална, колата поддържа равномерна скорост надолу. Много е тъпо, нали.
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

Ако изгасиш колата по мостовете на витиня делаверката ще е по-голяма. Пробвай следващия път. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

smoke написа: 21.03.2022, 12:09:09 Въпросът ми беше кое е погромното за DSG-то, а не дали е тъпо или умно.
Прочети в ръководството какво пише, щом в покой на светофар не ти се препоръчва да го правиш, представи си и за в движение.
А за това, че изключваш от скорост при спускане, дори няма да навлизам в темата ... по-добре си изхвърли книжката през Витиня.
VRS
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

smoke написа: 21.03.2022, 12:09:09 Въпросът ми беше кое е погромното за DSG-то, а не дали е тъпо или умно.
Погромно за самата скоростна кутия - едва ли е.
Но не променя фактът, че е погромна тъпотия.
smoke написа: 21.03.2022, 12:09:09 Дали е тъпо или умно, всеки сам ще си прецени. При спускане по Хемус при мостовете на Витиня, ако спускам на скорост, колата постепенно спира. Ако спускам на неутрална, колата поддържа равномерна скорост надолу. Много е тъпо, нали.
Докато спускаш на скорост - колата не харчи гориво.
Докато спускаш на неутрална - колата ти харчи гориво.
Силно ме съмнява 6та или 7ма (зависи от колата и кутията) да ти убива особено инерцията, но може и да има нещо такова. Реално спестеното гориво, ако изобщо го има е в рамките на някакви дребни милилитри.

Да не говорим, за ситуация, при която трябва да реагираш с подаване на газ или при загуба на контрол/сцепление и си на неутрална...

ПС - още имам спомени от 80те и 90те как разни чичаци гасяха моторите при спускане .... [smilie=music.gif]
prvv

Škoda Фен

Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi

Мнение от prvv »

Тя кутията си е на скорост, съединителите са отворени. Ако ти потрябва да дадеш газ, затваря съединителя и върви. Ако натиснеш спирачка пак го затваря. Няма какво да стане от гледна точка на безопасност, както и няма какво да и стане на кутията. Новите камиони с два съединителя също освобождават.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

slavkoff написа: 21.03.2022, 12:57:22 че изключваш от скорост при спускане, дори няма да навлизам в темата ... по-добре си изхвърли книжката през Витиня
Това само тия с DSG или и с ръчните кутии да ходиме към моста и да хвърляме?
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Ся,моята кола,като спускам държи по ниска предавка,предполагам има датчик за наклон,който "усеща",че колата е под наклон и казва на ДСГ,да не превкл.по нагоре с цел моторна спирачка.Това на D.
Нали са умни да ги еВа [smilie=pardon.gif]
Не съм гледал,харчи ли бенДзин.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

Терминът на английски е coasting.
На който му е интересно - да си търси защо е "нежелано" да се ползва.
prvv написа: 21.03.2022, 13:08:09 Тя кутията си е на скорост, съединителите са отворени
Божинката ли го каза това?! "Това е като да си на скорост, ама с натиснат съединител. Същото е като да не си на скорост " [smilie=sarcastic.gif]
prvv

Škoda Фен

Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi

Мнение от prvv »

Божинката, да.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

redalex написа: 21.03.2022, 12:59:02 Докато спускаш на скорост - колата не харчи гориво.
Докато спускаш на неутрална - колата ти харчи гориво.
Силно ме съмнява 6та или 7ма (зависи от колата и кутията) да ти убива особено инерцията, но може и да има нещо такова. Реално спестеното гориво, ако изобщо го има е в рамките на някакви дребни милилитри.
Кой ти говори за разход бе, човек! Къде съм коментирал разход?
Въпросът ми беше по техническата страна на DSG, а ти нямаш отговор по техническата страна. Защо тогава изобщо се напъваш?
redalex написа: 21.03.2022, 13:24:15 Терминът на английски е coasting.
На който му е интересно - да си търси защо е "нежелано" да се ползва.
Отдавна съм прочел тези теми. И там разговорът им все тръгва към разход. А то поставеният въпрос е съвсем друг.
От информацията в тези теми аз разбрах, че няма никакъв технически проблем за DSG-кутиите, ако колата се пързаля на "N" в движение. Затова ми беше интересно да чуя какви са аргументите против на @ЦецоNOL, да не би да пропускам нещо, но той след като хвърли категорично твърдение за "погром", не ще да разясни защо. Може би защото твърдението му е било неаргументирано.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”