Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
dimibo написа: 12.11.2022, 23:17:02
сетихте ли се да искате да сложат и едни торби с тежести на шофьорското място, че като седне шофьора и левия фар пада една идея надолу, та да е съвсем прецизна центровката.
Ти се ебаваш,ама аз баш там седях,докато ги регулираха
Сега след смяната на фара пак ги омазаха,ама нямам нерви да ходя 6 пъти пак за регулиране.
сетихте ли се да искате да сложат и едни торби с тежести на шофьорското място, че като седне шофьора и левия фар пада една идея надолу, та да е съвсем прецизна центровката.
Ти се ебаваш,ама аз баш там седях,докато ги регулираха
Сега след смяната на фара пак ги омазаха,ама нямам нерви да ходя 6 пъти пак за регулиране.
В Еурстек Варна на шега ги питах - тея фарове могат ли да светят малко повече от 5 метра като се натоварим. И О чудо! Оправиха ги от първия пър перфектно. O3 FL Led.
След 3! ходения най-накрая смениха скърцащите огледала и гресира тампоните! Друга стана колата. Даже жена ми ме пита защо не тропа вече. Което ме наведе на мисълта - възможно ли нещо друго да правили освен гресиране ?? Възможно ли е от гресиране да спре да претропва на кухо на всяка неравност?
на едно сме тарикати
Ако не се е разбрало, исках да кажа, че трите пъти ми фактурират различно време за регулирането, което, лично на мен, не ми се струва ОК. За цената на труда нищо не съм казвал. Другите писания няма и да ги коментирам.
Pijomir написа: 12.11.2022, 12:09:05
Аз не съм казвал, че е лесно, а че има случаи, при които на момента можеш да уволниш дисциплинарно...
В България успешно и бързо да уволниш дисциплинарно служител е възможно при служители които не си знаят правата....и в последствие същите тези служители не почнат да съдят работодателя за неспазване на процедурата...това е валидно за 99.5% от случаите.
Pijomir написа: 13.11.2022, 14:13:02
Най-много обичам някой да споменава проценти...
Би ли ми показал откъде е тази статистика? Или си е по твоя преценка?
Субективно число дадено от мен да илюстрира колко трудно е въпросното дисциплинарно уволнение - всеобхватна за България статистика надали има.
Личната ми статистика на база на опит - при хора които си знаят правата и ако се следваш изискванията на КТ да ги освободиш успешно и най-вече бързо (дефиниция за бързо =< 30 дни) успеваемостта е точно 0%.
Edit: За успешно дисциплинарно уволение се счита това което не само е довело до освобождаване на служителя към момента на връчване на заповедта, но и в последствие служителят не се обърнал към съда и не е отсъдено в негова полза и да трябва да бъде възстановяван на работа.
Еуратек Варна - скандални.
Преди 2 седмици си запазих час за смяна на масло на Haldex и почистване на цедката. Отивам днес да оставям колата, 5 минути разправии относно цедката,че не се чистела и т.н. В крайна сметка приеха колата,останах да я изчакам докато я обслужат.. след 30 мин идва младежа усмихнат с папката и ключа:
- Има проблем, не сме сменили маслото, Вашата кола е с Haldex 6 и не поддържаме такова масло на склад.
От една страна ОК,че все пак са погледнали и не са наляли какво да е...ама мамка му преди 2 седмици запазих час с номер на кола и шаси.. И си тръгнах, изгубих си общо 2 часа от живота и останах със старото масло
394 лева ми излезе масло, филтър на купе, спирачна течност и работа... Нещо повечко ми се вижда тази година, трябва да погледна старите фактури.
Иначе ги накарах да погледнат тампоните - ако били закъсани ги сменяли, иначе мажели с грес. Моите ги намазаха. Нямам драма.
Очаквах да кажат нещо за ангренажния ремък, защото, уж, на 5-7 години се сменял, но ми обясниха, че на бензиновите им двигатели не се износвал с времето и би трябвало да издържи до края на живота на самия агрегат...