Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

optimax написа: 07.03.2022, 11:15:08 @coverdale, а ти знаеш ли какви са заплатите извън София?
Знам много добре.Работил съм в почти цялата страна и никога не съм намирал местни работници за най-обща работа,дето се изисква да знаеш как се държи кирка и лопата и да се пренесе или натовари нещо.
Мой познат от Добруджа не може да намери комбайнери и шофьори на камионите вече втора година.А,заплатата на комбайнера е като на Ай-ти в Сф.От две години търся багерист на 3000лв. заплата,чисто с квартира и транспорт и няма.
Знаеш ли,че по строежите в Сф и Пловдив работят гръцки фирми с наемници от Албания и Косово.
Въобще,мързелът и мрънкането при нас е национален спорт.Всеки иска било от държавата от работодателите,а насреща-нищо. [smilie=pardon.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

coverdale, Да не си го гледал тоя филм разбирам .... ама нямаш ли дежавю?

Репликираш Миро и като те емнат... олигарх, масон., гербер ... [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

Цецо75,
Да,де!То едни и същи са.
Ама и аз не издържам понякога на откровени глупости.
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Мнение от nzlatev »

Смееха ми се едно време когато споделих, че и в САЩ хората си споделят местата в колите когато ходят на работа, за икономия! Тук сме със съзнанието, че всичко трябва да ние лесно и евтино... За съжаление ще има ограничения и никой не ни е виновен, повечето забравихме какво е автобус или още повече влак... Цяла Европ на такъв транспорт разчита, ежедневно....
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

nzlatev, Айде и ти сега... Според масовата БГ електорална единица, правото за притежание и управление на автомобил, трябва да се заложи като гаранция в конституцията [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
optimax

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън

Мнение от optimax »

coverdale, и как вървят според теб заплатите извън
coverdale написа: 07.03.2022, 18:37:59 От две години търся багерист на 3000лв. заплата,чисто с квартира и транспорт и няма.
пробвал ли си да спреш някой багерист и да му кажеш какви са ти условията?
coverdale написа: 07.03.2022, 18:37:59 Мой познат от Добруджа не може да намери комбайнери и шофьори на камионите вече втора година
почти всеки който изкара Ц+Е бяга да кара навън защото хората плащат достатъчно и не ги товарят по 60 тона.Комбайнер/тракторист за да си остави земеделеца и да иде при друг предполагам трябва да е срещу бая по-добро заплащане.

Истината е че тепърва ще има липса на такива кадри.Просто не е модерно да си шлосер,стругар или багерист.Ит или поне меринджей най-малкото.И който иска си работи,който му е широко около врата или го мързи няма да си мръдне пръста и за 4 бона
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

nzlatev написа: 07.03.2022, 19:08:17 повечето забравихме какво е автобус или още повече влак... Цяла Европ на такъв транспорт разчита, ежедневно
Много ми е забавно,като се сравнява нашия гр.транспорт с този на европа.Ти кога последно пътува с влак?
Имам наблюдения в Англия.
Сестра ми живее на 100 мили от Лондон,качваш се на влака за 30мин.си на метростанцията и от там вече където искаш.Ми удобно е [smilie=pardon.gif]А тук,има ли влак за 30 мин.да стигне в Пловдив?От София до Бургас с автобус ще слезеш като от центрофуга след 5 часа,ами до Варна?
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Мнение от coverdale »

optimax написа: 07.03.2022, 19:40:57 coverdale, и как вървят според теб заплатите извън
Толкова в евро.Само,че там си втора ръка.
Повечето хора се пробваха за година-две и се върнаха.
optimax написа: 07.03.2022, 19:40:57 пробвал ли си да спреш някой багерист и да му кажеш какви са ти условията?
За какво да ги спирам като всеки ден работя с тях.
Доволни са и не искат да си сменят работата.
Мойте хора са същите.Най-опитният е от 20 години във фирмата.
Купуваш нова машина и няма кой да работи с нея.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

coverdale написа: 07.03.2022, 20:10:37 Купуваш нова машина и няма кой да работи с нея.
@tuningmania, Миро? [smilie=search.gif]
optimax

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън

Мнение от optimax »

coverdale, имах предвид заплатите извън София.
coverdale написа: 07.03.2022, 20:10:37 Купуваш нова машина и няма кой да работи с нея.
качваш се и караш ти или предлагаш по-добри условия за да дойде някой при теб.Омазваме темата и ще ни се скарат или някой ще ме обвини че правя сметка на чужд бизнес.
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

не бих купил нова машина, ако нямам машинист за нея. не ми се вижда рентабилно [smilie=pardon.gif]
prvv

Škoda Фен

Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi

Мнение от prvv »

Нещата стават като на запад, хора. Ще ни работят чужденци.
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

joro_kem написа: 07.03.2022, 20:37:57 не бих купил нова машина, ако нямам машинист за нея. не ми се вижда рентабилно [smilie=pardon.gif]
Цитирам теб, само защото отговора ти на поставения проблем е точно колкото да се заядеш във форума, но за пореден път група хора, които не са работодатели, дават съвети на друга група хора, как да решават бизнес проблемите си. Малко е нелепо.. При наличие на тази компетенция, щяхте вие да ядете стекове в Алпите.

В общия случай е доста по-рентабилно да купиш нова машина и да инвестираш време, и пари в някой с нужните качества за да стане оператор, вместо да:
- плащаш ежедневните ремонти на старата машина, което може пряко и съвсем лесно да доведе до изпуснати срокове и неустойки;
- се задоволявяш с доста по-ниската производителност на старата машина;
- не търпиш никакво развитие, докато Кольо куция е оператор и може да ти кара разпадащата се машина;
- не се стремиш да подобриш работната среда за служители си.

Вземете се в ръце. Никой не ни е виновен, че сме бедни, освен самите ние. Не става само с акъл, трябват топки, трябват контакти (сиреч да си бил човек с другите, за да са хора и те с теб), трябва и ум.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

peyopetrishki написа: 07.03.2022, 21:28:13 Цитирам теб, само защото отговора ти на поставения проблем е точно колкото да се заядеш във форума, но за пореден път група хора, които не са работодатели, дават съвети на друга група хора, как да решават бизнес проблемите си. Малко е нелепо.. При наличие на тази компетенция, щяхте вие да ядете стекове в Алпите.
ако ме познаваше,едва ли щеше да пишеш по този начин. прочети пак написаното, може и да ти дойде втора мисъл по темата ;) ще поясня - не давам съвети, а споделям мнение. не мисля, че е нелепо - това е смисъла на това малко общество, в което споделяме разни неща. а дали съм компетентен или обичам телешко, не мисля, че твоето мнение е определящо.
по темата (писал съм и преди, мисля): при всяко зареждане ползвам бардал бдц и обикновено зареждам на бензиностанции с голям стокооборот. при липса на такива се доверявам на марки, които ми допадат [smilie=pardon.gif]
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

peyopetrishki написа: 07.03.2022, 21:28:13 за пореден път група хора, които не са работодатели, дават съвети на друга група хора, как да решават бизнес проблемите си. Малко е нелепо.. При наличие на тази компетенция, щяхте вие да ядете стекове в Алпите.
[smilie=i-m_so_happy.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”