Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
5rar
215/55R17 94V 6.5Jx17 ET41 Тази от таблицата е на макс. ширина и VAG я препоръчва за зимата.
Последно промяна от 5rar на 15.03.2022, 12:13:07, променено общо 1 път.
-
Dzhelebov
- Гараж: ..
GY на какви пари ще легнат в размер 235/45/18 ?
За да не съм хептем офтопик, бих добавил само към мнението на Сами, което ме накара да се замисля отново за спорт/неспорт каране - повечето от нас, след като не ходим по писти и не си подгряваме гумите предварително, все пак е добре да гледаме по-меки гуми, които да хапят веднага без загряване. Тоест класацията на Явор за "Max Performance Tyres", която постна, може би не е точно предназначена за града. В този ред на мисли е много вероятно лошите отзиви за някоя ТОП гума да се дължат точно на факта, че експлотацията да е била не както е замислено от производителя за дадения продукт.
Всъщност да обърна внимание, че класациите са разделени на:
Max Performance Tyres
AMS Performance Summer Tyre Test
UHP Summer Tyre
Ultimate Summer Tyre Test
Доста объркващо![ireful1 [smilie=ireful1.gif]](./images/smilies/ireful1.gif)
За да не съм хептем офтопик, бих добавил само към мнението на Сами, което ме накара да се замисля отново за спорт/неспорт каране - повечето от нас, след като не ходим по писти и не си подгряваме гумите предварително, все пак е добре да гледаме по-меки гуми, които да хапят веднага без загряване. Тоест класацията на Явор за "Max Performance Tyres", която постна, може би не е точно предназначена за града. В този ред на мисли е много вероятно лошите отзиви за някоя ТОП гума да се дължат точно на факта, че експлотацията да е била не както е замислено от производителя за дадения продукт.
Всъщност да обърна внимание, че класациите са разделени на:
Max Performance Tyres
AMS Performance Summer Tyre Test
UHP Summer Tyre
Ultimate Summer Tyre Test
Доста объркващо
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Абсолютен факт е, че Bridgestone S001 e твърда гума на кокал.... За да имаш сцепление, асфалта/настилката трябва да бъде мега абразивна и топла. Аз ги сцепих от каране на пътя и на писта, и имат минимали износвания... смятай за каква пластмаса става въпрос. Аз не съм си взел тази гума да векувам с нея, на мен ми трябва сцепление в ежедневието. Много време им трябваше да загреят, а през останалото време на таблото беше коледна елха. И до тука засягам само treadwear-a ... по другите показатели е същата боза.
Минах на GY F1 Asymm 5 и се преродих... Гума, която е по всички категории по-добра от Бриджа.
На Доджа бях с Пирели Pzero 255/40/21 и положението беше мега трагично, и те бяха твърдаци. Интересното е, че зимните им Sottozero 3 бяха добри и даже си ги бях взел на шевролета.
Карал съм и с Континентал Премиумконтакт 6 на размер 225/45/17, и също е много добър вариант, но беше на по предходният ми автомобил.
Относно Мишелините 4 и 4s, 3-ма мои приятели бяха с такива. И 3-мата се оплакаха, че се пукали лесно. Говоря за коли като М3, i30N и Пасат. Иначе като сцепление били доволни.
Минах на GY F1 Asymm 5 и се преродих... Гума, която е по всички категории по-добра от Бриджа.
На Доджа бях с Пирели Pzero 255/40/21 и положението беше мега трагично, и те бяха твърдаци. Интересното е, че зимните им Sottozero 3 бяха добри и даже си ги бях взел на шевролета.
Карал съм и с Континентал Премиумконтакт 6 на размер 225/45/17, и също е много добър вариант, но беше на по предходният ми автомобил.
Относно Мишелините 4 и 4s, 3-ма мои приятели бяха с такива. И 3-мата се оплакаха, че се пукали лесно. Говоря за коли като М3, i30N и Пасат. Иначе като сцепление били доволни.
VRS
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
И Continental имат два нови модела, ако не се лъжа, Sport Contact 7 и Ultracontact. Но, ти си знаеш най добре
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Още от първата снимка, която качи ме заинтригува уреда, но реших да изчакам мнение, което не закъсня! И аз да потвърдя, че работи чудесно! С няккаъв заряд (не го заредих като го получих) напомпих 1 гума на велосипед (напълно спаднала) и 4 автомобилни гуми от 1,9 на 2,2 и от 2,0 на 2,3 за по-малко от 15 минути. Оставих го да се зарежда и си свиркам! Показва и текущата налягане. Ако изкара гаранцията е чудесна джаджа за багажника/раницата !YYakovliev написа: 10.03.2022, 15:56:12Компресор е, помпи си мъжката. Уредът е много удобен и добре направен. От тук го поръчах - https://xiaomi-shop.bg/index.php?route= ... uct_id=789.blind92 написа: 10.03.2022, 15:20:48 Това компресорче ли е или е само цифров манометър ? И ако е компресорче каква марка е и колко струва ? Изглежда доста малко за да успее да напомпа гума
Подчертавам, че аз взех следващия модел, който уж помпел по-бързо - https://www.citytel.bg/elektricheska-po ... pressor-1s
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Споед мен за гумите също е много важно да се уцели качествен комплект, който е транспортиран както трябва и няма типичните деформации вследствие безхаберен транспорт, защото това после няма оправяне, а е трудно доказуемо като рекламация за чисто нова гума.
Günter Stg 1
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Снощи отидох да направя едно мързеливо миене на колата с новите уреди (viewtopic.php?p=270518#p270518). Мързеливо в смисъл, хем да тествам уредите, хем тоя път да не мия с гъбата и кофите, че бях много уморен. Рано сутринта оставих колата в ЕТ да гледат за сълзенето на маслото от кутията, а мръсна кола на майстор или сервиз не съм оставял до сега и няма да оставя, та се напънах да я мия в 22:30.
Сега за уреда - IK FOAM PRO 12 SPRAYER - заслужава си парите. За мобилен уред за пяна, независещ от накрайници и водоструйки е брутален. Покрива много добре и то на голяма площ, пяната от Нанолекса излиза плътна, абе голям кеф е самото упражнение, действа терапевтично. За нула време се минава цялата кола и има в резервоара препарат за още един път. 10 литра е резервоарът, 6 от тях се пълнят, останалото е за въздуха под налягане. Това ще ми е последната бутилка Нанолекс, специално за препарат за предизмиване с пяна, защото нещо не ми харесва за колко пъти ще стигне, спрямо цената. Има едни туби от 5 литра в detailingbg (на Bilt Hamber Auto-foam), също с качествен препарат, ще ги пробвам тях, че иначе ще излиза златно всяко миене.
Истинската гъзария идва с компресора за въздух и sprayer-a. Пускаш Xiaomi-то да напомпи до 58 PSI, една клапа се отваря на sprayer-а, че е на макс вътре, след което започвам да пръскам, но не махам компресора - оставям го да работи и обикалям с него, той си виси от винтила. Така пръскам доста повече време, под високо налягане, без то да спада бързо. Получава се много добра комбинация!
Колата беше доста мръсна, като за миене без да се търка с гъба се изчисти супер, не перфектно, но достатъчно. След мивката направих един тигел по Цариградско да изсъхне.

Чакам сега да ми се обадят за DSG-то да видим какво и кога правим.
Сега за уреда - IK FOAM PRO 12 SPRAYER - заслужава си парите. За мобилен уред за пяна, независещ от накрайници и водоструйки е брутален. Покрива много добре и то на голяма площ, пяната от Нанолекса излиза плътна, абе голям кеф е самото упражнение, действа терапевтично. За нула време се минава цялата кола и има в резервоара препарат за още един път. 10 литра е резервоарът, 6 от тях се пълнят, останалото е за въздуха под налягане. Това ще ми е последната бутилка Нанолекс, специално за препарат за предизмиване с пяна, защото нещо не ми харесва за колко пъти ще стигне, спрямо цената. Има едни туби от 5 литра в detailingbg (на Bilt Hamber Auto-foam), също с качествен препарат, ще ги пробвам тях, че иначе ще излиза златно всяко миене.
Истинската гъзария идва с компресора за въздух и sprayer-a. Пускаш Xiaomi-то да напомпи до 58 PSI, една клапа се отваря на sprayer-а, че е на макс вътре, след което започвам да пръскам, но не махам компресора - оставям го да работи и обикалям с него, той си виси от винтила. Така пръскам доста повече време, под високо налягане, без то да спада бързо. Получава се много добра комбинация!
Колата беше доста мръсна, като за миене без да се търка с гъба се изчисти супер, не перфектно, но достатъчно. След мивката направих един тигел по Цариградско да изсъхне.

Чакам сега да ми се обадят за DSG-то да видим какво и кога правим.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Аз щи кажа бреYYakovliev написа: 16.03.2022, 09:21:50 Чакам сега да ми се обадят за DSG-то да видим какво и кога правим.
"Карай я ще видим по натам(колата)или Имаме бюлетин,че е нормално;
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Kакво му е на ДСГ-то?YYakovliev написа: 16.03.2022, 09:21:50 Чакам сега да ми се обадят за DSG-то да видим какво и кога правим.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Нали ти казах на Чепеларе бре, дименция!
viewtopic.php?p=270656&#p270656
Аааа не.igeorgiev82 написа: 16.03.2022, 09:28:23 "Карай я ще видим по натам(колата)или Имаме бюлетин,че е нормално;
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Ся......
Вчера оставихме на един колега в ЕТ Супърба и неговият тече от ДСГ.
Явно като ви видят , че се качвате в колата и се подмокрят кутиите от кеф

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
prvv
- Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi
Щом тече значи има масло. Ако спре да тече е лошо.
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
@YYakovliev, Дано да имат решение на проблема. Гледам от снимката, че моята все още не са я вкарали
Как не сме се засекли, не че щях да те позная...![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Как не сме се засекли, не че щях да те позная...
VRS
-
shpeki
При надлъжните мотори с дсг ген 3 имаше или може и още да има проблем с течове. В Порше не знаеха (в момента нямам представа как е положението) как да го оправят и сменяха кутиите по гаранция. Сега ще разберем дали е същото и при напречните мотори.YYakovliev написа: 16.03.2022, 09:21:50 Чакам сега да ми се обадят за DSG-то да видим какво и кога правим.
-
prvv
- Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi
То сълзи само. При моята е едно и също вече 3 години.