Срокове за доставка на Skoda Karoq (facelift)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- VShop
- Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI
Здравейте колеги,
Нов съм във форума, ето и аз какво очаквам: Karoq FL Selection, 1,5 TSI 110 kW, автоматик, стандарната конфигурация Selection, без други екстри, освен цвят
Поръчка в началото на юли 2022, планирана седмица за производство: Първо беше 8-ма, сега е 13 седмица 2023. Ще пиша когато има развитие.
Нов съм във форума, ето и аз какво очаквам: Karoq FL Selection, 1,5 TSI 110 kW, автоматик, стандарната конфигурация Selection, без други екстри, освен цвят
Поръчка в началото на юли 2022, планирана седмица за производство: Първо беше 8-ма, сега е 13 седмица 2023. Ще пиша когато има развитие.
-
bsimeonoff
pikkAname написа: 09.08.2022, 09:08:52
---
Поздравления, колега и със здраве да я ползваш![]()
Можеш ли да споделиш само какъв двигател и клас на оборудване поръча?
-
bsimeonoff
Здравейте!
Търговец от ЕТ ми обяснява, че се появил Карок (седмица 9 = 5-ти март 2023) със следното оборудване:
Шкода Карок Амбишън 1,5 TSI / 110 kW / 150 к.с., 6M
+ само една екстра: Front Assist - адаптивен темпомат за скорост
Дайте акъл моля ви: да действам ли , или има големи рискове?
ПС За съжаление мога да чакам не повече от 3-4 месеца, че за лятото наистина ще ми трябва нова кола.
Търговец от ЕТ ми обяснява, че се появил Карок (седмица 9 = 5-ти март 2023) със следното оборудване:
Шкода Карок Амбишън 1,5 TSI / 110 kW / 150 к.с., 6M
+ само една екстра: Front Assist - адаптивен темпомат за скорост
Дайте акъл моля ви: да действам ли , или има големи рискове?
ПС За съжаление мога да чакам не повече от 3-4 месеца, че за лятото наистина ще ми трябва нова кола.
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Няма как да се поставим на твоето място. Най-важно според мен е какъв автомобил те удовлетворява. Кои екстри са достатъчни, кои задължителни? Колко може да чакаш?
Аз лично не бих правил компромис с нищо, при положение, че вземам кола от магазина. И бих чакал, колкото е необходимо.
Аз лично не бих правил компромис с нищо, при положение, че вземам кола от магазина. И бих чакал, колкото е необходимо.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ако ти върши работа конфигурацията - стреляй. Така или иначе, за тоя срок друг начин за нова Шкода нямаш.
В момента условията за доставка в ЕТ са безумни и не знам въобще как се намират хора да им се връзват.
В момента условията за доставка в ЕТ са безумни и не знам въобще как се намират хора да им се връзват.
Бееееее.....
-
bsimeonoff
Като екстри този ме устройва напълно .. проблемът (разбира се) е, че ни трябва скоро, защото наличната Опел Мока взе да ни дава ядове и съм обещал да жената до лятото да я сменим с новаНикола Иванов написа: 03.02.2023, 12:21:55 Няма как да се поставим на твоето място. Най-важно според мен е какъв автомобил те удовлетворява. Кои екстри са достатъчни, кои задължителни? Колко може да чакаш?
Иначе в момента трудно се намират налични автомобили в същия клас като Карока , но не е невъзможно и има опции. Накратко , ако знам, че наистина ще дойде за 3-4 месеца - бих я взел на мига!
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Гаранция - Франция и после оплакванията към Арменския поп. Това е положението в момента. Щом ти я предлагат конкретно силно вероятно е да стане, но гарантирано - в никой случай не е.
Бееееее.....
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
bsimeonoff,
В договора ще пише ли, че срокът за доставка е хх.март.2023 или ще е от тия "веселите" 180 +180 дни ?
Ако е описано, че ще е март 23г, аз лично бих рискувал с минимално капаро. Все пак, ако до април-май не ти докарат колата, ще можеш да си вземеш парите, без да е нужно да чакаш да изтече безумния срок от 12+м![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
В договора ще пише ли, че срокът за доставка е хх.март.2023 или ще е от тия "веселите" 180 +180 дни ?
Ако е описано, че ще е март 23г, аз лично бих рискувал с минимално капаро. Все пак, ако до април-май не ти докарат колата, ще можеш да си вземеш парите, без да е нужно да чакаш да изтече безумния срок от 12+м
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
-
bsimeonoff
digitalundgrd написа: 03.02.2023, 15:00:31 Ако е описано, че ще е март 23г, аз лично бих рискувал с минимално капаро.
@digitalundgrd, не за съжаление. Можело да пишат най-малко 90+60 раб. дни ..
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Те такова нещо при ЕТ нема. Никога и не е имало, камо ли сега. Винаги е било - човека взе парите и каза чакай малко
Бееееее.....
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Тогава има голяма вероятност това да им е новият "трик" да ловят рЕби с бастунЯ. Взимат ти паричките и после чакай от умрял писмо!
Идваш ти като нов потенциален клиент и те съвсеееем случайно "виждат" в бъдещето как иде карока след 2 месеца в системата
То има хора, които са поръчали/платили преди 1 година и ги щуросват, че още нямат дати...
Сам си прави изводите
Идваш ти като нов потенциален клиент и те съвсеееем случайно "виждат" в бъдещето как иде карока след 2 месеца в системата
То има хора, които са поръчали/платили преди 1 година и ги щуросват, че още нямат дати...
Сам си прави изводите
-
bsimeonoff
Аз друго проверих : и в Германия и в Чехия има доста налични бройки , вижте това например:
https://stock-cars.skoda-auto.com/260/c ... 22,NU_2021
Не сте ли проучвали опцията да се закупи нова от Чехия и да се докара до БГ. Сигурно е възможно .. но основен въпрос ми е как се решава въпросът с гаранцията?
https://stock-cars.skoda-auto.com/260/c ... 22,NU_2021
Не сте ли проучвали опцията да се закупи нова от Чехия и да се докара до БГ. Сигурно е възможно .. но основен въпрос ми е как се решава въпросът с гаранцията?
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Имаш гаранция , но е 2 или 3 години. Остатъка до 5 е само при закупен от бг автомобил. Гаранцията като времетраене се дели на такава от производителя (2 или 3 години), която важи в цяла Европа и гаранция към вносителя за бг , до 5тата година.
-
Alvin_iv
- Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI
През 2020 година и аз обмислях подобно нещо, защото конфигурациите от Чехия бяха с повече екстри и по-евтини с около 3000лв от тези в БГ(поне за Камик). Оказа се, след допитване, че разходите по трансфери, докарване и регистрации ще са около 2000+ лева и се отказах. Отделно и гаранцията щеше да падне на 3 години.bsimeonoff написа: 03.02.2023, 17:52:10 Не сте ли проучвали опцията да се закупи нова от Чехия и да се докара до БГ
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
-
bsimeonoff
.. в момента има не лоши Karoq-ци с добри отстъпки
От друга страна мен не ме притеснява толкова гаранцията ,че пада от 5 на 3 , а че след това (ако е внасяна от Чехия) по-тудно ще пласира дори и при официални дилъри ..