Kodiaq 2 - Обсъждане на модела

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

lyubohar написа: 16.04.2026, 10:13:32 Абе като се замислиш има логика картата да има приоритет пред камерата, понеже камерата може да е мръсна, може да има отблясъци и т.н. и да даде грешен знак.
Напротив, камерата винаги има и трябва да има приоритет, и то не над gps-a (няма как гпс-а да ти носи данни за знаци - той ти носи само географско положение), а над актуалната карта в автомобила. И точно за това си има желязна логика - временно въведените знаци, ограничения и т.н., които могат да се засекат текущо само от камерата. Отделно картата в най-добрия случай, ако си си платил абонамент, се обновява на месец, а знаци било то временни или постоянни, може да е и през ден, седмица и т.н. В случаи, като изброените от теб - мръсна/неработеща камера, ограничението на скоростта се чете от картата, която е актуална към определена дата.
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV

Мнение от lyubohar »

Грешно съм се изразил тук, имах предвид GPS местоположение. Не мисля, че картата се използва изобщо за знаци. Ползват се камерата + местоположението по GPS.

Когато GPS казва нещо противоречиво на камерата, колата не се доверява на камерата, а дифолтва на 50км/ч. Което означава, че местоположението има приоритет. Това е тествано лично от мен докато ми беше забил GPS-ът и показваше, че съм извън пътя. Излиза надпис "извън зоната за следене на знаци си" и току-що прочетения знак (правилно прочетен) се замества с дифолтните 50км/ч. Така беше цял уикенд при различни пътища.
stivek

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq Vision FL 2021 1.5 TSI ACT

Мнение от stivek »

Ползата от тези системи, освен маркетингова по отношение на купуващите кола с подобни екстри за пръв път, не виждам каква друга може да е.
Наскоро, след последния ъпдейт на мултимедията, се появи това "Завой отпред 85 км/ч", при включен темпомат (може да го е имало и преди, но за късмет да е било изключено)
Изображение

Мисля си "егати яката екстра", въпреки че намалява и ускорява след завоя малко по-рязко от моето оптимално усещане. И така докато този ентусиазъм приключи, когато по околовръстното на София изписа "Кръстовище отпред 25 км/ч", решавайки, че съм на кръговото, над което минавах, и наби спирачки за шок на колата зад мен.
След това просто стана поредната перманентно изключена опция от менюто заедно с много други.
shalata

Шкода Новак

Мнение от shalata »

Karykoff написа: 14.04.2026, 20:31:47 Кой е този мейл на сервиза в централата?
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Пиша и до трите, като ми се е налагало.
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Мнение от lyubohar »

Днес поредното организационно разочарование от Еуратек. След като си запазих час преди 3 седмици да ми сменят решетката с черна от Sportline, днес отидох и по обяд ми звъннаха обратно, че нямало да стане днес, защото нямали човек. Сега били разбрали, че бил отпуск. Отделно "при нас електричарите сменят решетки", което ми прозвуча малко като "при нас гинеколозите правят сърдечни операции, ама няма страшно" :D Утре се надявам гинекологът да е там. Иначе всеки ден по 30-40 евро за таксита докато го чакаме, няма проблем. Предният път полицаите с техните шкоди бяха виновни, че нямаше свободен диагностик и стоя 3 дни за елементарна диагностика. Предупреждаваха ме за тая работа, ама кой да слуша :) В Порше за 7г. никога не се е случвало подобно нещо.

Ето един поздрав от Прага, поне се нагледах на интересни шкоди :)

Изображение
hristo_iv_

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2, 2.0TSI

Мнение от hristo_iv_ »

от 2 дни ми излиза "Грешка: Еърбег". Някой да сподели дали е имал опит с нея и да се надявам да изчезне сама скоро :D или да запазвам час да я гледат/чистят?
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Мнение от lyubohar »

С еърбега шега не бива, занеси я най-добре.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Сама няма да изчезне.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
_56_

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
Обратна връзка:

Мнение от _56_ »

След много чакане, емблемите по цветове за новия Кодиак излезнаха в Копачек. Нападайте!!! [smilie=yahoo.gif]

Изображение
Изображение
Аватар
ToYaGa

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq II VRS
Mini Cooper SE

Мнение от ToYaGa »

Лосов тест и слалом от км77
https://youtu.be/pA1FYz226Qk?is=uYdI9KLG_-krcwtH
Skoda Kodiaq II VRS
ex. Skoda Superb III Scout
ex. Skoda Octavia III 4x4
hristo_iv_

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2, 2.0TSI

Мнение от hristo_iv_ »

lyubohar написа: 29.04.2026, 16:07:55 С еърбега шега не бива, занеси я най-добре.
Просто да дам ъпдейт. Оказа се "дефектирал сензор в колана". До 10-14 дни трябва да пристигне и сменят. Дотогава ще карам без възглавници
Stefanyu

Шкода Новак

Мнение от Stefanyu »

Да попитам някой правил ли сервизната акция за еърбега на седалките? Колко време отнема в сервиза и личи ли си по седалките някаква интервенция?
PPG

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.

Мнение от PPG »

Stefanyu написа: 10.05.2026, 15:19:00 Да попитам някой правил ли сервизната акция за еърбега
Ходих, щели да ми се обадят, дрън, дрън, цял ден е процедурата, не би трябвало да си личи.
sapiora

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq iV

Мнение от sapiora »

Може ли да ми кажете, дали при смяна на амбиентното осветление, трябва да се сменят цветовете на двата дисплея - infotainment и на инструменталното табло? Опитвам да избера лятна тема, но дисплеите си седят сини.
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Мнение от lyubohar »

Да, темите трябва да сменят екраните + амбиентното осветление.
Ако ръчно сменяш само амбиентното осветление - екраните не се променят.
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”