Октавия 4 / Octavia IV - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- redalex
- Гараж: i3
Не може ли с гласови команди да се управлява?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Тепърва ще трябват регулации за тия медии... Не може да ти забраняват да говориш по телефона, когато ти е заета само ръката (особенно на автоматик), а да те "насърчават" да ровиш по медията, което изисква и ръка и очи.
Бееееее.....
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Много лошо правят с тези дигитализации така да го нарека
Опасни са според мен.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Явно не се возиш с жена или тя има добра температурна поносимостnmnikolov написа: 13.08.2020, 15:27:31 А аз не мога да разбера какво чак толкова се набляга на управлението на климатика. Аз си го държа на 22 градуса и единственото, което променям, е като видя някоя печка пред мен да му дам да върти само в купето.
В колата сме двете крайности - на мен ми е все жега, а на нея студено. Постоянно се пипа по климатроника...
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
@digitalundgrd, аа има жена отпред, че и 2 детски столчета отзад. Ама понеже кърми (малкия е бебок на 4 месеца) та и на нея и е топло и е ок с тези 22 градуса. А и въздухоотводите рядко ги насочваме директно в нас. Отзад при децата сме изключили духалката, а и е по-хладно заради зятъмнените прозорци и сенниците, че и ги завиваме докато спят...
-
maiden
Гласовите команди и автономното шофиране са измислени преди 100 години от Ролс Ройс.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Аз пък най се радвам на климатика и за задните пасажери. На старата ми кола, детето се сваряваше. Тука вече две деца - много им е добре. Въздуховодите надолу и е бомба.
@digitalundgrd, на Рено поне при Талисман първия е мега зле медията. Управлението на климатика е ужас, подкрепям напълно, че трябва да е с копчета. При теб как е?
@digitalundgrd, на Рено поне при Талисман първия е мега зле медията. Управлението на климатика е ужас, подкрепям напълно, че трябва да е с копчета. При теб как е?
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Въдуховодите надолу никога!
Когато пускаш на топло, пускаш от краката да духа. Средните преди и странични въздуховоди се затварят. За децата отзад, средните също се затварят. Топло им идва от под седалките предните от въздуховоди, които ВСЯКА кола от 80-те има.
Когато пускаш да охлажда, средните и странични предни се насочват НАГОРЕ! Задните средни на децата им забранявам да ги отварят, защото им блъска студено. Ниско са и те обикновено си ги насочват към тях.
На студено струята се насочва нагоре. На топло се пуска от долу.
Понеже постоянно ми се налага да карам клиентски коли, много ми е странно и не комфортно като ги видя насочени надолу и в мен на студено решетките. Даже се ядосвам леко, как хората са странни. То така се изстива лятото. Топлия въздух се пуска отдолу и той сам се качва нагоре, а студения го насочваш нагоре, той сам пада надолу. На много автомобили, средните духалки могат само на студено да духат, не на топло.
За това е тъпо, че на ок4 са ниско предните. Те се ползват главно при охлаждане, а са ниско.
Когато пускаш на топло, пускаш от краката да духа. Средните преди и странични въздуховоди се затварят. За децата отзад, средните също се затварят. Топло им идва от под седалките предните от въздуховоди, които ВСЯКА кола от 80-те има.
Когато пускаш да охлажда, средните и странични предни се насочват НАГОРЕ! Задните средни на децата им забранявам да ги отварят, защото им блъска студено. Ниско са и те обикновено си ги насочват към тях.
На студено струята се насочва нагоре. На топло се пуска от долу.
Понеже постоянно ми се налага да карам клиентски коли, много ми е странно и не комфортно като ги видя насочени надолу и в мен на студено решетките. Даже се ядосвам леко, как хората са странни. То така се изстива лятото. Топлия въздух се пуска отдолу и той сам се качва нагоре, а студения го насочваш нагоре, той сам пада надолу. На много автомобили, средните духалки могат само на студено да духат, не на топло.
За това е тъпо, че на ок4 са ниско предните. Те се ползват главно при охлаждане, а са ниско.
GUNTER SERVICE

- redalex
@bega4kata, това прозвуча като заповед на Министерство на здравеопазването ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
При мен си има реални врътки за настройка на температурата и за двете зони като всичко друго съм го оставил на "Ауто" (което също е с копче).Rangel написа: 14.08.2020, 01:44:36
ДА НЕ духа !redalex написа: 14.08.2020, 09:50:34 @bega4kata, това прозвуча като заповед на Министерство на здравеопазването![]()
Последно промяна от digitalundgrd на 14.08.2020, 10:04:31, променено общо 1 път.
- Rangel
@digitalundgrd, значи е идеалка.
@bega4kata, интересно ми е да ти чуя мнението, защо децата трябва да се сварят? При Супърба ги бутам надолу и децата нямат ядове, а не да се варят на бавен огън. Масово наблюдавам хора, решили че на 35 градуса в колата и отворени джамци е по-добре за децата, отколкото да работи климатик в колата. Климатик при децата не си позволявам само вкъщи, винаги работи климатик в стаята, където не са децата, но в колата и те са хора, изобщо не духа в тях, освен ако няма дете в средата.
@bega4kata, интересно ми е да ти чуя мнението, защо децата трябва да се сварят? При Супърба ги бутам надолу и децата нямат ядове, а не да се варят на бавен огън. Масово наблюдавам хора, решили че на 35 градуса в колата и отворени джамци е по-добре за децата, отколкото да работи климатик в колата. Климатик при децата не си позволявам само вкъщи, винаги работи климатик в стаята, където не са децата, но в колата и те са хора, изобщо не духа в тях, освен ако няма дете в средата.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Rangel, Защото моите си го насочват директно към тях и ме е страх да няма сополи после. От отпред, достатъчно хлад се спуска към задните седалки според мен.Ама те си ги пускат пак тайно.
GUNTER SERVICE

-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
@Rangel, отзад е осезаемо по-хладно, отколкото отпред. Поне при колите, които имат отзад стъкла с UV филтър и затъмняване. Аз имам и допълнителен сенник да не им пече в очите. Жената го е споделяла, че като се вози отзад, макар и доста рядко, защото между 2-те столчета е доста некомфортно, се усеща доста по-хладно. А и като заспят се отпускат и дори им става студено.
- redalex
Аз моите като заспят ги завивам с някоя кърпа/одеалце или яке.
Просто я меткаме отгоре да не духа върху тях.
Иначе в (моята) Октавия отзад НЕ е по-студено. Защото тавана има по-малко изолация и напича яко.
Като поседи колата 1 час на слънце може да си прекарате ръката по тавана и ще усетите разликата.
В нашето семейство нямаме проблем с децата да седят/спят на климатик.
Просто я меткаме отгоре да не духа върху тях.
Иначе в (моята) Октавия отзад НЕ е по-студено. Защото тавана има по-малко изолация и напича яко.
Като поседи колата 1 час на слънце може да си прекарате ръката по тавана и ще усетите разликата.
В нашето семейство нямаме проблем с децата да седят/спят на климатик.
Последно промяна от redalex на 14.08.2020, 10:26:22, променено общо 1 път.
- Rangel
Съгласен. За това отпред 22, 22.5, а отзад 23.5 и готово. Каквито и защити да имат стъклата на 35 градуса си пече здраво там
.
@bega4kata, ааа те ги ръчкат, разбрах. При нас е завързано едното, другото бебе
, не ги докосват. Забранена зона са.
@redalex, точно. Заспи ли някое, метка ме му нещо.
@bega4kata, ааа те ги ръчкат, разбрах. При нас е завързано едното, другото бебе
@redalex, точно. Заспи ли някое, метка ме му нещо.