Октавия 4 - Време за доставка (от опит)

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
mapto

Шкода Новак

Време за доставка(от опит)

Мнение от mapto »

Dimitar4 написа: 12.04.2023, 10:23:23 Здравейте, чакам доставка на октавия от 01.03.2023г. от две седмици колата е в България и не може да дойде от София до Пловдив, вече започва трета седмица… Много съм разочарован от целия експириънс досега, дано колата да си заслужава!
Моята е произведена на 01.03. Ти поне знаеш, че се намира в БГ. За моята дилъра каза, че изобщо не знае къде е вече...Иначе и аз ще си я чакам в Пловдив.
Велев74

Шкода Новак

Мнение от Велев74 »

Венци76 написа: 12.04.2023, 10:14:10
Alex7 написа: 12.04.2023, 00:44:16 Те почнаха да ги произвеждат по бързо, но не могат да ги доставят. Да чакаш доставка месец и половина два си е направо несериозно.
Вчера се чух с “дилърчето” и ми каза, че транспортната фирма е поела ангажимент до 10 май всички коли (каквото и да означава 😂) да бъдат в БГ. Говореше ми, че идвали доста коли и не може да ми каже моята кога ще е тук така, че чакаме. Чакам доставка от 13 март и колко да му е ако почакам още един месец🧐
Трагедията е пълна!!!
И аз днес говорих с един от дилърите. Същото ми каза което и на теб колега. Че до 10.05.2023г. всички проозведени автомобили щели да бъдат доставени в България. Иначе аз чакам от 21.02.2023г. когато ми съобщиха, че колата е произведена, има номер на автовоз, фактура, но я няма в България все още. А е поръчана август месец 2022г.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

От началото на този м.юли Шкода започват да произвеждат Octavia MY2024 (Model Year 2024).
Забележка: Това не е facelift-a, който ще го започнат чак догодина.

Така че до края на този юни те със сигурност ще завършат всички стари поръчки на Октавия, които ги чакате.
Последно промяна от smoke на 12.04.2023, 12:12:10, променено общо 1 път.
Аватар
albertf

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI

Мнение от albertf »

Велев74 написа: 12.04.2023, 12:01:26 И аз днес говорих с един от дилърите. Същото ми каза което и на теб колега. Че до 10.05.2023г. всички проозведени автомобили щели да бъдат доставени в България. Иначе аз чакам от 21.02.2023г. когато ми съобщиха, че колата е произведена, има номер на автовоз, фактура, но я няма в България все още. А е поръчана август месец 2022г.
Не е серизно да бавят толкова доставките ... Ако ти я докарат на 10.05, това ще е почти 3 месеца доставка [smilie=sarcastic.gif]

Днес се видях с един познат, каза че е поръчал кола от ЕТ и в рамките на 1 месец я е получил и вече е в гаража му. Разликата е, че е служебна. Не знам дали това е причината, но явно някои поръчки се изпълняват и доставят с приоритет. [smilie=pardon.gif]
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

Или просто е поръчал поръчана и отказана заради неспазени срокове.
Аватар
albertf

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI

Мнение от albertf »

Изображение
Току-що снимах този автовоз на Тракия (Ихтиман) посока Пловдив.
Честито на печелившите! [smilie=yahoo.gif]
Аватар
LeDech

Шкода Новак

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI
Octavia II 1.6 FSI

Мнение от LeDech »

Zdr65 написа: 11.04.2023, 21:52:58 Чехите са влезли в ритъм и най вероятно до месец ще наваксат всички изостанали поръчки.По мнение от вътрешен човек от ЕТ за не изчерпаните квоти ,ще се чака не повече от месец и половина два.
Звучи чудесно , но много сериозно се съмнявам с безумно непрофесионалното им поведение до момента... 10 месеца даже нямат идея кога ще се произведе.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Мнение от istoyanov »

Ако нямат информация от доствчик Х за компонент У - какъв срок се очаква да дадат? Друг е въпросът - дали организацията им беше готова за подобен форсмажор. А някой беше ли готов? Но можеха да подобрят нещата вероятно.
Yusko

Шкода Новак

Мнение от Yusko »

Здравейте колеги, не знам при вас как е , но при мен ситуацията е трагична. Колата е поръчана на 26.10.2021 и все още не е произведена, нито е най-върховата версия, нито е с най-мощният двигател. Договорът изтече отдавна, а също анекса към него който ме накараха да подпиша в Еуратек Пловдив. Бях до КЗП и мисля да подам жалба, а също така ще се консултирам с юрист, тъй като наистина положението е смешно и едновременно трагично вече. Ако има подобни случаи очаквам да споделите и вие.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Мнение от istoyanov »

Не съм юрист и да не те отчайвам, но при наличие на договор с клаузи не разбирам, какво би постигнал, освен строшени нерви и време. По-скоро юрист следва да погледна договора преди да бъде разписан, а не след това.
Все пак дано те зарадват скоро!
Yusko

Шкода Новак

Мнение от Yusko »

Колега целта ми не да ги осъдя, а по скоро да се стигне до някакво решение. Да разберем тази кола изобщо ще се произведе ли или не. Тъй като когато отида сам в еуратек винаги ми дават празни обещания и ме баламосват, така че поне когато съм с юрист се надявам да подпишем нов анекс с по-адекватни клаузи, тъй като в момента не съществува такъв действащ.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Yusko написа: 17.04.2023, 09:30:59 нов анекс с по-адекватни клаузи,
Ще си първия в историята ако изпълниш и двете части на тая фраза. Но пък не пречи да опиташ, щом си професионално подкован.
Бееееее.....
blueeyes

Шкода Новак

Мнение от blueeyes »

Според мен взимайте си капарото и се насочвайте към друга марка.
Това е супер несериозно с този срок.
Yusko написа: 17.04.2023, 08:55:50 Здравейте колеги, не знам при вас как е , но при мен ситуацията е трагична. Колата е поръчана на 26.10.2021 и все още не е произведена, нито е най-върховата версия, нито е с най-мощният двигател. Договорът изтече отдавна, а също анекса към него който ме накараха да подпиша в Еуратек Пловдив. Бях до КЗП и мисля да подам жалба, а също така ще се консултирам с юрист, тъй като наистина положението е смешно и едновременно трагично вече. Ако има подобни случаи очаквам да споделите и вие.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

@Yusko, а с първия анекс, който си подписал - какви са условията на доставката? Защото ако си прибрал едни фиксирани пари неустойка и си ги освободил след това от срок на доставка, не виждам на кого да се сърдиш, освен на себе си. Адвокат според мен е трябвало да потърсиш тогава, преди да се подпише въпросното нещо.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Yusko

Шкода Новак

Мнение от Yusko »

Така относно първият анекс, не съм прибирал тъй наречените от вас фиксирани пари или нещо подобно. Те ме принудиха да го подпиша тъй като Управителят на Еуратек Пловдив се изрази, така че ако не подпиша съответният анекс който ми предлагат те можело така "случайно" да решат, че колата няма да може да се произведе и да ми върнат капарото. Целта ми е да си получа скапаната кола най-накрая или поне да фиксират дата 5-10 медеца колкото и да е, а не без известност както е сега.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”