Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
dando написа: 03.05.2022, 00:11:43
Интересува ме дали гаранцията за конкретно този известен фабричен дефект е действително само 30к км и има ли някакъв начин, по който да бъде отстранен за сметка на производителя?
Можеш да провериш на сайта на Skoda дали няма сервизна акция по този въпрос: https://recall.skoda-auto.com/004/en-co ... 3b84c6d160
Не мога да открия актуалните гаранционни условия на Шкода, но все си мисля, че, когато става дума за производствен дефект (т.е. не става въпрос за нормално износване), би следвало да ти се сменят за сметка на производителя.
От опита, който имам:
Нямаш ли позиции в ЕТ, демек нямаш ли човек - по гаранция с читавите накладки - много трудно.
Дори и да ти сменят дисковете с нови по гаранция, но пак с тези накладки - много скоро пак ще си за смяна.
Читавите такива задни накладки, предлагани от ЕТ са на безобразна цена, доближаваща Порше Керамични Накладки
Последно бяха форумна цена 480лв спрямо 550 в ЕТ
Оборудвал съм няколко Супърба с алтернативни TAROX/TRW заден комплект и нямат никакви грижи.
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Цецо75 написа: 03.05.2022, 09:03:57
А тия извънземни накладки какви са като марка?
Цецо75 написа: 03.05.2022, 09:03:57
А тия извънземни накладки какви са като марка?
Последните години - всичкото задни накладки ОЕМ идват само и единствено TRW като марка.Даже на заводските има щампа TRW.
Тия скъпите уж са от RS3 на Ауди или подобно беше.
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
ЕТ са пуснали нови ценови листи, в които няма заложени никакви отстъпки. Явно има ново увеличение на цените и ще могат да се "договарят" по-малки или никакви отстъпки.
Драгомир написа: 05.05.2022, 22:19:58
ЕТ са пуснали нови ценови листи
С тези нови цени на вижъна за кодиак 12000+ за 7 месеца. Вече нямам надежда, че колата ми ще се произведе. Просто е нерентабилно да приоритизират стари поръчки...
Като ходих в ЕТ Сливен миналия петък, след като се заприказвахме, казаха че чакат О4 рс тъкмо да пристигне за клиент и след като се поинтересувах от цените как вървят, казаха че е за 67к. Автоматик със сравнително доста екстри.
Определено поръчки от преди 1 година не са икономически изгодни за производство, но все пак печалбата им идва предимно от резерни части. Колите ще бъдат произведени така или иначе.
Въпросът е, че в България неустойките при просрочие са много малки - за Октавия 150-200лв. на месец (по новите договори май и по-малко). В Германия Шкода плаща по 600 Евро на месец за рент-а-кар след изтичане на срока по договора. Вероятно е да пренасочват коли от страни с малка неустойка към такива с голяма, за да намалят загубите.
Новата ценова листаа е направена без обявени отстъпки от чисто маркетингови съображения, според мен! По случай 30 години ще имаш еди каква си отстъпка, което на практика сие старата отстъпка, но под друга форма?
mordo написа: 03.05.2022, 04:40:40
Можеш да провериш на сайта на Skoda дали няма сервизна акция по този въпрос
Много благодаря! По VIN излиза, че няма сервизни акции.
ЦецоNOL написа: 03.05.2022, 08:33:40
От опита, който имам:
Нямаш ли позиции в ЕТ, демек нямаш ли човек - по гаранция с читавите накладки - много трудно.
Благодаря!
В този случай, някой Колега би ли могъл да помогне, като ме свърже със свой познат в Еуратек?
Напълно подкрепям това:
mordo написа: 03.05.2022, 04:40:40
Не мога да открия актуалните гаранционни условия на Шкода, но все си мисля, че, когато става дума за производствен дефект (т.е. не става въпрос за нормално износване), би следвало да ти се сменят за сметка на производителя.
За обслужване на DSG от днес ми дават дата чак за 23-ти май.... (Дружба, София)
Явно много са заети, ба̀ си м***та.
Но въпросът ми е, да се надявам ли като им я закарам в 8 сутринта, да си я получа обратно на същия ден? Да знам дали да планирам разходка за почивния ден.