Реално при една добре организирана атака в момента Китай може да вкара цяла държава в тотален блокаж без да се напъва военно. И докато на тъпия потребител очевидно не му дреме, то ми е странно, как на някой горе не му хрумва, че сме си отворили гъза със свалени гащи. Говоря за България де - САЩ отдавна се усетиха и работят по въпроса, някой държави в ЕС също вече интензивно ограничават тези пробойни в сигурността.
Китайски автомобили
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Китайски автомобили
А добро утро... това важи не само за автобуси, а за всичко, което има интернет връзка и облаци - всякава домакинска техника, домашен хоум аутомейшън, всякакви IP камери, домашни зарядни станции, телефони, цели мобилни базови станции, коли, автобуси... няма да се учудя за влакове и самолети. ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
Реално при една добре организирана атака в момента Китай може да вкара цяла държава в тотален блокаж без да се напъва военно. И докато на тъпия потребител очевидно не му дреме, то ми е странно, как на някой горе не му хрумва, че сме си отворили гъза със свалени гащи. Говоря за България де - САЩ отдавна се усетиха и работят по въпроса, някой държави в ЕС също вече интензивно ограничават тези пробойни в сигурността.
Бееееее.....
- ba7ka7a
- Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4
Китайски автомобили
Аз китайски софтуер по желание няма да ползвам. Дийпсийк беше китайски нали... ползвам само Джемини и ДжиПиТи.
- ba7ka7a
- Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Китайски автомобили
Преди малко разгледах моделите на BYD. Като цяло не съм задълбавал в тях, но съм преглеждал сайта с цени и тн.
Честно казано на хартия не са толкова впечатляващи може би, поне аз от сайта, числата и картинките не бях впечатлен.
Ще кажа как мина преживяването ми:
Отиваме с един колега да хвърлим по едно око за 10 мин както се вика, понеже са близо до работата ни.
Влизаме в първата и честно казано малко бях в шаш въпреки, че знаех, че качеството на интериора ще е добро. Чувствах се малко все едно се качвам в Мазерати (нали най вероятно преувеличено звучи, но по близко до Мазерати като усещане, отколкото до другите европейски). Викам си, че това никак не е лоша кола откъм интериор и седене в интериора. Викам си, че това гаранция е най напудрената версия, нормално да се чувствам така. Гледам цените на 3-те нива: 39 800 евро, 43+ и 46 190. Това е и модела, който ускорява 0-100 за 3.8 сек. Не че ме интересува толкова това, ама не е просто хубав интериор. В момента, в който видях цената, веднага започнах да се чудя как реално като нищо бих си купил такава кола, не знам дали има нещо европейско, което да дава сходни цена-качество.
Разбира се не съм ги карал, може да не са толкова чак сполучливи. Като цяло всичките модели бяха с превъзходен интериор за цената си. Влизам в колата, разглеждам, после гледам цената и си викам "Не може да бъде".
Още нещо да допълня. Никога не са ми харесвали на снимки или някакви стари ревюта когато съм гледал в ютюб. На живо за мен изглеждат доста по красиви, направо хубави.
Честно казано на хартия не са толкова впечатляващи може би, поне аз от сайта, числата и картинките не бях впечатлен.
Ще кажа как мина преживяването ми:
Отиваме с един колега да хвърлим по едно око за 10 мин както се вика, понеже са близо до работата ни.
Влизаме в първата и честно казано малко бях в шаш въпреки, че знаех, че качеството на интериора ще е добро. Чувствах се малко все едно се качвам в Мазерати (нали най вероятно преувеличено звучи, но по близко до Мазерати като усещане, отколкото до другите европейски). Викам си, че това никак не е лоша кола откъм интериор и седене в интериора. Викам си, че това гаранция е най напудрената версия, нормално да се чувствам така. Гледам цените на 3-те нива: 39 800 евро, 43+ и 46 190. Това е и модела, който ускорява 0-100 за 3.8 сек. Не че ме интересува толкова това, ама не е просто хубав интериор. В момента, в който видях цената, веднага започнах да се чудя как реално като нищо бих си купил такава кола, не знам дали има нещо европейско, което да дава сходни цена-качество.
Разбира се не съм ги карал, може да не са толкова чак сполучливи. Като цяло всичките модели бяха с превъзходен интериор за цената си. Влизам в колата, разглеждам, после гледам цената и си викам "Не може да бъде".
Още нещо да допълня. Никога не са ми харесвали на снимки или някакви стари ревюта когато съм гледал в ютюб. На живо за мен изглеждат доста по красиви, направо хубави.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Китайски автомобили
И аз да споделя впечатления от китайските автомобили.
На изложението в ИЕЦ миналата година купувахме един Хюндай и докато оправяха документите на отсрещния щанд загледах един SUV на Dongfeng (не помня модела). Наистина ме впечатли интериора. Беше изпипан до най-малкия детайл и не видях никъде пластмаси и изключително елегантен. Не съм гледал мотор и задвижване, но багажника също бе доста голям. Цената на модела беше под 40к евро и попитах за различните нива на оборудване, като дилъра ми каза че имат само едно - с всички екстри. И аз се учудих за тази цена как може да предлагат подобно оборудване и после четох в Интернет за китайските автомобили като цяло. Предлагат ниски цени защото държават спонсорира автомобилната индустрия, като за някои компании достига до 30%. Това ги прави конкурентни на световния пазар. Много бързо се развиват и адаптират към новостите, но все още имат дребни "детски" болести по двигателите и трансмисиите. Големия проблем на повечето (поне доскоро) е липсата на сервизна мрежа, но виждам че и това са на път да го решат чрез франчайз с различни сервизи. Доставката на резервни части също отнема време, но и това ще го оправят.
С две думи, скоро може би все повече хора и фирми ще залагат на китайските коли заради съотношението цена/качество.
На изложението в ИЕЦ миналата година купувахме един Хюндай и докато оправяха документите на отсрещния щанд загледах един SUV на Dongfeng (не помня модела). Наистина ме впечатли интериора. Беше изпипан до най-малкия детайл и не видях никъде пластмаси и изключително елегантен. Не съм гледал мотор и задвижване, но багажника също бе доста голям. Цената на модела беше под 40к евро и попитах за различните нива на оборудване, като дилъра ми каза че имат само едно - с всички екстри. И аз се учудих за тази цена как може да предлагат подобно оборудване и после четох в Интернет за китайските автомобили като цяло. Предлагат ниски цени защото държават спонсорира автомобилната индустрия, като за някои компании достига до 30%. Това ги прави конкурентни на световния пазар. Много бързо се развиват и адаптират към новостите, но все още имат дребни "детски" болести по двигателите и трансмисиите. Големия проблем на повечето (поне доскоро) е липсата на сервизна мрежа, но виждам че и това са на път да го решат чрез франчайз с различни сервизи. Доставката на резервни части също отнема време, но и това ще го оправят.
С две думи, скоро може би все повече хора и фирми ще залагат на китайските коли заради съотношението цена/качество.
- loopci
- Гараж: 2021 Škoda Scala 1.0TSI
Китайски автомобили
Дотиране от държавата и буквално робски труд: https://www.reuters.com/business/autos- ... 024-12-23/
Пък когато успеят да фалират конкуренцията, ще си оправят и цените
Пък когато успеят да фалират конкуренцията, ще си оправят и цените
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Китайски автомобили
Ниската цена не е предпоставка за добро качество!!!
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Китайски автомобили
В последните години,същото важи и за високата цена,за каквото се сетиш ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
maiden
Китайски автомобили
Шеф на Honda след посещение в Китай: "Нямаме шанс срещу тях" - AУТОМЕДИЯ https://share.google/3BCvMzT2ymYafTYXD
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Китайски автомобили
Да, и аз знам за това без да имам идея от конкретни цифри. И ако не бяха тия мита тука в Европа, щяхме да сме заринати от китайски. За Европа като цяло сигурно ще е доста зле, но и доста по достъпно щеше да е за много хора и тн.nitro написа: 07.04.2026, 17:02:31 Предлагат ниски цени защото държават спонсорира автомобилната индустрия, като за някои компании достига до 30%.
За жалост именно тука европейските станаха пример за висока цена без качество. Вместо да продължават да се усъвършенстват, отдавна взеха друг завой. Евтина изработка, трошливо.
Нямам идея от официални статистики за качество, но не си представям честно китайските да са по некачествени. Просто и Европейските производители опряха дъното.
Най вероятно все още не бих взел китайска аз, но наистина много бързо се променят нещата.
- Karykoff
- Гараж: Karoq 1.5 TSI, ръчка
ex: Touran 1.9 TDI, ръчка
Китайски автомобили
Ако не стане нещо апокалиптично, до 5-10 години ще се "научат", натрупат реален опит и експлоатация на всичките им компоненти и доста вероятно ще са новото азиатско чудо. Както са били в началото японските автомобили, а след това корейските. Сигурно е, че няма вечно да бъдат субсидирани от Партията.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Китайски автомобили
Ако някой иска BYD да пише, ще ударя едно рамо с цената 
- TSI-LK
- Гараж: TDI
Китайски автомобили
като навлезе blade 2 батерията и сме първи пушки...
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Китайски автомобили
GUNTER SERVICE

- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Китайски автомобили
SU7 ULTRA го карах на Gran Tursimo 7, дано на живо се кара по-добре. Отвратително е.