няма как да е по-високо % съдържание на биодизел в обикновеното гориво, по простата причина, че е по-скъп от дизела от нефт. има изисквания за минимално съдържание на биодизел в дизела, което е 6%. "премиум" горивата също съдържат минимум 6% биодизел.stanley написа: 27.08.2021, 15:27:39 Някой може ли да каже какъв % биодизел има в обикновената и в премиум дизел-а. Наско ми разказваха, че в обикновената % биодизел е по-висок отколкото в премиум-а и че биодизела влошавал смазочните качества и горивните помпи страдали, както и дюзите.
Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
т.е. всички се стремят да гонят 6% защото с по-висок процент няма да им излиза сметката.
-
sasho
- Гараж: Skoda Octavia 2, 1.9 TDI DSG
Между другото, това не е съвсем по характера на разговора, ама днеска да няма парад на хората, каращи на всичко друго, само не и на това, на което трябва да им върви колата? Щото днеска за отсечката Опълченска - Люлин на свалени джамове се надишах на такива аромати, нехарактерни ни за бензин, ни за газ, ни за дизел, ни за нищо почти, познато за мен, от няколко, вероятно независими една от друга, коли, че ми хрумнаха няколко идеи за парфюмерийни линии даже. И съдейки по моделите на някои от тях, има шанс да вземат повече еко от мен, щото са бензинки, а аз съм по талон за еко 2. Сбъркана история.
П.С. извинявам се за офтопика

П.С. извинявам се за офтопика

- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
@stanley, поне по информацията, с която аз разполагам - да, не слагат повече от 6%
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
На Еко видях да пише 7%
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Аз от близо 2 години карам с vpower 95. Не усещам разлика от 95 на еко, от което слагах преди, ама все пак си ползвам v power - a... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- redalex
- Гараж: i3
Откакто колата е с рево 1 не бях сипвал на ОМВ.
Вчера налях +100, а днес дадох малко газ тук таме - чух звуци, каквито не бях чувал до сега.
Първоначално се огледах да не ме е изравнила някоя яка бегачка, че такова грухтене и ръмжене се чу, че не разбрах, че идва от моята кола![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Вчера налях +100, а днес дадох малко газ тук таме - чух звуци, каквито не бях чувал до сега.
Първоначално се огледах да не ме е изравнила някоя яка бегачка, че такова грухтене и ръмжене се чу, че не разбрах, че идва от моята кола
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Някой пробвал ли е бензина на бензиностанции Eco Petrol? Имам една удобна на Гешов и има и 100 октана.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Преди години, когато Eco започнаха агресивно да рекламират "тройно филтрирания" си Avio Diesel, заредих такъв веднъж и колата стана като спънат кон. Реших да заредя след време пак и пак стана като спънат кон. Приключих с Eco.
Когато OMV пуснаха навремето MaxxMotion Diesel, той беше супер - моторът работеше по-тихо и вървеше прекрасно. При Shell V-Power Diesel колата също вървеше, но моторът беше осезаемо по-шумен от дизела на OMV. След време пак започнах да зареждам OMV MaxxMotion Diesel, но колата вече не вървеше добре с него. Чак по-късно разбрах, че те тихомълком са го променили, като Maxx Motion Diesel вече не бил по-мощен дизел, а под това име вече продавали през зимата обикновения дизел с добавени зимни добавки.
Така че имайте едно наум с маркетинговите номера на бензиностанциите.
Според мен, от 2-3 години Shell V-Power Diesel е много добре - мощен както навремето и вече не е шумен.
Когато OMV пуснаха навремето MaxxMotion Diesel, той беше супер - моторът работеше по-тихо и вървеше прекрасно. При Shell V-Power Diesel колата също вървеше, но моторът беше осезаемо по-шумен от дизела на OMV. След време пак започнах да зареждам OMV MaxxMotion Diesel, но колата вече не вървеше добре с него. Чак по-късно разбрах, че те тихомълком са го променили, като Maxx Motion Diesel вече не бил по-мощен дизел, а под това име вече продавали през зимата обикновения дизел с добавени зимни добавки.
Така че имайте едно наум с маркетинговите номера на бензиностанциите.
Според мен, от 2-3 години Shell V-Power Diesel е много добре - мощен както навремето и вече не е шумен.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Относно добавки към горивото - препоръката ми е да внимавате и да не слагате излишни неща. Преди няколко години аз сипах (уж за добро) добавка Bardahl за дизел (не за common rail) и скоро след това ми се прецакаха 1-2 дюзи. Казвам 1-2, защото не знам дали беше само една или бяха две, смених две. Обяснявам си го с това, че добавката е разтворила отлагания, наслоени с годините и те са влезли и са задръстили дюзите. Може и да си е мое внушение, че е от това, но съм чувал и от специалисти, че се получават такива неприятни ефекти при стари поизносени двигатели. Например, след добавки против нагари или промиване на мотора с масло за почистване на нагари при стари мотори често почвала консумация на масло. Дотогава нагарите са уплътнявали и са компенсирали износените цилиндри и сегменти, а след разтварянето на нагарите луфтовете няма кое да ги уплътни. Така че добавките понякога вместо да изпишат вежди вадят очи.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
intense,Eco Petrol какво е?
Досега имаше Petrol и Eco Petrolium.
Тия нещо трето ли са или са производни на някое от горните?
Досега имаше Petrol и Eco Petrolium.
Тия нещо трето ли са или са производни на някое от горните?
Бееееее.....
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ъ да. Аз такива дето пунтират цветовете/имената на известни вериги, ги гледам с недоверие... Ама пък на картинката колонките им са много джиджани 
Бееееее.....
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Аз пък, с огромен скептицизъм, заредих на Круиз 99, като преди това колата е била зареждана единствено и само с Shell V-Power 100.
И не мога да повярвам, че разхода спадна с 1л извънградско.... Няма да коментирам вървежа, т.к. не вярвам на гъзоусещания и прочие, а само на техника, но си въобразявам/ми се струва, че е по-добре.
Ама разход от 5.9, със скорости от 100 - 120, бях виждал само когато съм зареждал по Австрия, Швейцария и Лихтенщайн. И реално така преценявам за качеството на горивата. Може и да е грешно, и не се опитам да ви убедя колко е добро горивото им, но виждам позитивна разлика.
И не мога да повярвам, че разхода спадна с 1л извънградско.... Няма да коментирам вървежа, т.к. не вярвам на гъзоусещания и прочие, а само на техника, но си въобразявам/ми се струва, че е по-добре.
Ама разход от 5.9, със скорости от 100 - 120, бях виждал само когато съм зареждал по Австрия, Швейцария и Лихтенщайн. И реално така преценявам за качеството на горивата. Може и да е грешно, и не се опитам да ви убедя колко е добро горивото им, но виждам позитивна разлика.
VRS
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
На кой Круиз зареждаш? И аз до сега не съм сменял горивото освен Ви повер рацинг...slavkoff написа: 29.11.2021, 13:13:40 Аз пък, с огромен скептицизъм, заредих на Круиз 99, като преди това колата е била зареждана единствено и само с Shell V-Power 100.