Покупка на Octavia III 1.6TDI 4x4
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
По т.2 - 205/55/16
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Да, това са стандартните резервни гуми, нормалните, иначе тип патерица, от тънките. По-голям размер ще надига кората.
Günter Stg 1
-
silazarov77
Здравейте,
споделих за предстоящата покупка на познат, който се занимава с ремонти само на коли от VAG. Когато разбра, че ще купувам кола с двигател 1.6 TDI-CR 2014 г., директно ми каза, че този двигател е проблемен от гледна точка на дюзите (били Сименс), препоръча ми да гледам за по-големия двигател 2.0 TDI, където дюзите били Бош, които са далеч по-надеждни. Това доста ме обезнадежди, защото тази кола наистина ми харесва и всъщност му се обаждах да уговарям прегледа и при него.
Като четох за този двигател тук във форума, срещнах и друго подобно мнение по отношение на дюзите, но имаше и мнение, че този двигател бил с дюзи Бош и не бил проблемен, което съвсем ме обърка.
Има ли някой колега от форума, който наистина да има такъв негативен опит с този двигател и по-конкретно с дюзите?
споделих за предстоящата покупка на познат, който се занимава с ремонти само на коли от VAG. Когато разбра, че ще купувам кола с двигател 1.6 TDI-CR 2014 г., директно ми каза, че този двигател е проблемен от гледна точка на дюзите (били Сименс), препоръча ми да гледам за по-големия двигател 2.0 TDI, където дюзите били Бош, които са далеч по-надеждни. Това доста ме обезнадежди, защото тази кола наистина ми харесва и всъщност му се обаждах да уговарям прегледа и при него.
Като четох за този двигател тук във форума, срещнах и друго подобно мнение по отношение на дюзите, но имаше и мнение, че този двигател бил с дюзи Бош и не бил проблемен, което съвсем ме обърка.
Има ли някой колега от форума, който наистина да има такъв негативен опит с този двигател и по-конкретно с дюзите?
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Майсторът ти не ги разбира ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
silazarov77
Възможно е, все още нямам пряки наблюдения, но имам основание да му вярвам. За кое по-точно е в грешка?
-
kograman
Сименс дюзи са до 2012г. Бош слагат на такива Октавии като тази която ти си гледал. Това има вредвид бегачката.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Делфи е системата на 1.6 ците при Октавия 3. Нямат проблеми с дюзите освен, ако не объркаш горивото.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Относно Шкодите е в грешка ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
GUNTER SERVICE

- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Чакай де, има и други майстори. Гледай какво ми наляха като акъл вчера и кажи дали е така
"BMM от 2007 2.0, 140 PD е много проблемен двигател. Има яко проблем с дюзите. Къса колянов вал между 1-ви и 2-ри цилиндър. Хвърля турбина и...."
Имаше още, но не запомних всичко. Викам да не се бъркаш с БКД, не бе вика за ВММ ти говоря.
Аз нали не разбирам, викам хубаво.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Милионниците имат мнооого разнообразни проблеми ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Много точно написано.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
А някой трибуквия си имат еднообразни проблеми още като хилядници. Въпрос на предпочитания 
Бееееее.....
-
silazarov77
Здравейте,
днес закарах автомобила в сервиз, като последна стъпка преди покупката. Майстора я разгледа доста обстойно, като я закачи и на VAG COM. Като цяло нямаше забележки, като изключим грешка свързана с перката на радиатора за двигателя (или по-скоро беше нещо за релето за радиатора на двигателя, не помня точно). Майстора каза, че е най-вероятно нещо свързано с модула, който регулира перката на двигателя.
Това, което ми направи впечатление още при първоначалния преглед на колата е, че при студен двигател (колата работеше не повече от 5 мин., като включвах и климатика за проба), след изгасване, перката въртеше интензивно известно време, след което изгасна и след известно време се включи отново и пак изгасне. Днес като я свалиха от репатрака за проверка в доверения сервиз (т.е. отново студен двигател), след изключване на двигателя отново същата история, перката се включва след време изключва и отново се включва, след което изключва. Въпроса ми е този начин на опериране на перката на двигателя нормален ли или е свързан с тази грешката, която за съжаление не мога да цитирам точно. Като цяло колата ми хареса, но съм притеснен от възможното проявление на тази грешка.
днес закарах автомобила в сервиз, като последна стъпка преди покупката. Майстора я разгледа доста обстойно, като я закачи и на VAG COM. Като цяло нямаше забележки, като изключим грешка свързана с перката на радиатора за двигателя (или по-скоро беше нещо за релето за радиатора на двигателя, не помня точно). Майстора каза, че е най-вероятно нещо свързано с модула, който регулира перката на двигателя.
Това, което ми направи впечатление още при първоначалния преглед на колата е, че при студен двигател (колата работеше не повече от 5 мин., като включвах и климатика за проба), след изгасване, перката въртеше интензивно известно време, след което изгасна и след известно време се включи отново и пак изгасне. Днес като я свалиха от репатрака за проверка в доверения сервиз (т.е. отново студен двигател), след изключване на двигателя отново същата история, перката се включва след време изключва и отново се включва, след което изключва. Въпроса ми е този начин на опериране на перката на двигателя нормален ли или е свързан с тази грешката, която за съжаление не мога да цитирам точно. Като цяло колата ми хареса, но съм притеснен от възможното проявление на тази грешка.
-
kograman
Дпф филтър. Този майстор, маи не знае какво да гледа...
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
Да, има голяма вероятност дпф филтъра да е запушен и да мъчи да регенерира. Ако ще я водиш пак при майстор, накарай го да ти каже състоянието на дпф-а през ваг-кома.