Skoda SuperB II - Съвет при покупка

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
PetkoSuperB

Шкода Новак

Гараж: Skoda SuperB 2 2.0 TDI-CR 170PS

Мнение от PetkoSuperB »

Здравейте съфорумници,

Имам нужда от няколко съвета при покупката на новата ми Шкода СупърБ 2 хечбек.
Колата е 2.0 ТДИ 170 к.с. ДСГ . закупена от Еуратек БГ 2009г. първи собственик. Изглежда много пазена и гледана кола на 110 000 км.

Въпросите ми са :

1. При рязко пускане на педала на газта или подаване на газ се чува леко чукване на всяка скорост . Дали е вътрешно каре ? Или някакъв проблем с ДСГ-то което най-вече ме притеснява . Маслото на автомата е сменено на 60000 км. сега като я взема веднага ще го сменя.

2.На колко хил. км. се сменя съединител в зависимост от стила на каране и дали е извънградско или градско предимно. От това което съм чел ако е мачкана здраво колата и то предимно градско може и на 100 000 км. да е изстърган . Ако ли не може и 250 000 да изкара ( така ли е или не ).

3. Препоръчаха ми да слагам моторно масло YACCO . Човека я е карал с такова и ми го препоръча. Вие с какво карате и от кое сте доволни .

Благодаря ви за отговорите предварително . :)
Аватар
Бай Ненчо

Škoda Ентусиаст

Гараж: ПОД НАЕМ

Мнение от Бай Ненчо »

Колега, това "чукане" за което говориш може да е от не добре балансирана гума. Автомата трябва да сменя плавно без предърпване, чукане и т.н. Маслото на кутията се сменя на 60 000 км. Моторното масло всеки сам си преценява какво да сипва. Съидинител се сменя, като се обади. Той сам си показва.
Магистрала няма финал ....."masterOne"
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Колата 4х4 ли е? С коя кутия ДСГ, 6 или 7 степенна?
Someone's opinion of you does not have to become your reality
PetkoSuperB

Шкода Новак

Мнение от PetkoSuperB »

Благодаря за бързото отзоваване .Не е 4х4, със 6 степенния автоматик е . Иначе си сменя перфектно без 4укане , шумове и т.н.
Иначе смяна на масло на ДСГ-то в Еуратек е 414лв. днес ходих да ги питам . Някъде другаде сигурно ще е по евтино.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Гледай да е задължително с оригинално масло. Иначе почва да блъска след време.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

PetkoSuperB написа: Иначе смяна на масло на ДСГ-то в Еуратек е 414лв. днес ходих да ги питам . Някъде другаде сигурно ще е по евтино.
Възможно е, обаче с това шега не бива и моят съвет е да го направиш в Еуратек. Мисля, че там са най-добре подготвени - и като опит с процедурата, и откъм консумативи (оригинално масло!). Обслужих DSG-то на предната ми кола там и бях много доволен. :)
PetkoSuperB

Шкода Новак

Мнение от PetkoSuperB »

И аз така си мисля, че си заслужава да дадеш повече пари за ДСГ-то . Иначе предишния собственик е сменил маслото на 60 000км. и би трябвало да го сменя след като навъртя още 10 000км. понеже сега е на 110 000 . Но дали няма да е по добре направо да си го сменя да ми е мир на главата?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

За да ти е мирна главата сменяш и на скорости и на мотор с все филтри... То и за ремъци е време. При кола втора ръка обикновенно се прави, освен ако нямаш 100% доверие на предишния собственик.
Бееееее.....
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

С какъв код е двигателя?
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

Чукането при отпускане на газта и след това при рязко потегляне си е така при всички дизели автоматици от това поколение.
Предишната ми си беше така от нова докато я продадох на шестата година.В движение си сменя супер плавно скоростите.
Не влизай в излишни филми след като колата е на тия километри.
Шест степенната кутия е супер здрава.
Смяна на маслото на кутията и газ!
PetkoSuperB

Шкода Новак

Мнение от PetkoSuperB »

Благодаря coverdale , благодаря и на другите колеги . Направо няма какво да го мисля и ще я взема. [smilie=pleasantry.gif]
PetkoSuperB

Шкода Новак

Мнение от PetkoSuperB »

Благодаря coverdale , благодаря и на другите колеги (съжалявам ако се повтарям , но не си виждам коментара нещо ) [smilie=pleasantry.gif]
PetkoSuperB

Шкода Новак

Мнение от PetkoSuperB »

Вече съм горд собственик на SuperB [smilie=yahoo.gif] . Не мисля че тази тема ще е полезна на някой , може модератора да я изтрие .
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Честито!Отвори си нова тема,в съответния раздел да ни я представиш. :)
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”