Еуратек

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Еуратек

Мнение от skodko »

Lemi_ написа: 26.05.2026, 21:39:51 MPI повече сажди ли генерира или на обратно.
Обратно. Това е цялата идея на опф-а. Директното впръскване отделя твърди частици при студен старт. Отделно всички тси-та, а и всички горещи мотори като цяло си опичат маслото заради температурите при които работят.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
smoke

Škoda Ludicrous

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Еуратек

Мнение от smoke »

tsb написа: 26.05.2026, 21:45:06 Това за антифриза е меко казано странно.
Lemi_ написа: 26.05.2026, 22:09:40 Еми ще го сменяме щом сте чели някъде.
П. П. Туй да не е някоя инсинуация
Не твърдя, че трябва антифризът да се сменя на 2 години. Аз го сменям на 10 години : )
Но имам спомен, че съм го чел някъде в списъка на нещата на 2 години. Възможно е да се бъркам със спирачната течност.
Факт е, че на моето обслужване + сервизна инспекция на 2 години не са ми сменяли нито антифриз, нито спирачна течност.

Споменах това за 2-те години за колегата, за да види във фактурата си да не би да са му сменяли антифриз, което би било обяснение за различното ниво на антифриза му.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Еуратек

Мнение от FaKeR »

smoke написа: 27.05.2026, 00:02:49 акт е, че на моето обслужване + сервизна инспекция на 2 години не са ми сменяли нито антифриз, нито спирачна течност.
При мен смениха спирачната течност с едно леко нежелание - ама то ако искате може и по-натам, оше не сте навършили баш втората година.
Казах само на приемчика - да не забравите да източите и течността от и между двете помпи на съединителя и да обезвъздушите [smilie=sarcastic.gif]
И разговора приключи и ми я смениха.
Аватар
bobrock

Škoda Фен

Гараж: Superb Combi MK3 FL L&K 2.0 TSI/140 kW/DSG7

Еуратек

Мнение от bobrock »

Здравейте,
Колата ми наближава 2ра година и получих съобщение на таблото : инспекция след 24 дни.
На 25к км е колата и 2 пъти имам смяна на масло и филтри в ЕТ.
За какво да се приготвя да бъде сменено заедно с тази инспекция? Какви са препоръките ?
(Супърб мк3 фейс, 2.0 бензин).

Благодаря !
Superb Combi MK3 FL L&K 2.0 TSI/140 kW/DSG7
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от FaKeR »

Маслен, въздушен и кабинен филтър, масло и спирачна течност. И ако след инспекция изскочи нещо друго (най-вероятно покрито гаранционно). Ако има нещо, което те притеснява по колата им кажи да го погледнат.
Аз например се оплаках, че на моменти камерата за заден ход спира да работи. И ми ъпдейтнаха мултимедията.
Аватар
VShop

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI

Еуратек

Мнение от VShop »

FaKeR написа: 27.05.2026, 08:10:21 и спирачна течност
При мен смяната на спирачната течност беше на 3-тата година. Още когато бях в ЕТ за смяна на масло и инспекция на 2-рата година ме предупредиха, че на 3-тата година задължително се сменя спирачна течност, доколкото си спомням - нямаше автоматично съобщение за това. Около 60 Евро.
Аватар
bobrock

Škoda Фен

Гараж: Superb Combi MK3 FL L&K 2.0 TSI/140 kW/DSG7

Еуратек

Мнение от bobrock »

FaKeR написа: 27.05.2026, 08:10:21 Маслен, въздушен и кабинен филтър, масло и спирачна течност.
Маслен,въздушен,купе и масло сменях преди по-малко от 10К км пак в ЕТ.
Пак ли ще трябва да го сменявам?
Superb Combi MK3 FL L&K 2.0 TSI/140 kW/DSG7
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от FaKeR »

Мда, при двугодишната инспекция се сменят задължително.
И аз като теб си ги сменям всяка година с маслото, но на 2-рата щеш, не щеш - разкешваш.
Аватар
Fab

Шкода Новак

Гараж: 2.0 TDI 150

Еуратек

Мнение от Fab »

Вчера вкарах колата в ЕТ Дружба в София за смяна на челно стъкло по Каско.
Пиша им 4 минус.
По разбираеми причини отидох да я взема в края на работното им време - 5-6 мин преди края.
Приемчикът беше сам и все пак реши да ме попита "На мен ли я оставихте?", сякаш аз трябва да го помня, а той мен - не. И сякаш, ако съм я оставил на друг няма да ми я върне...
Стъклото - няма спор, ново е. Двете кори на колонките - висят незакопчани, дясната със следи от макетен нож, на някого му е отплеснал инструментът. По двата прага - прашните стъпки на монтажниците. Стъклото с 1 пръст прах от вътрешната страна. Ако са сложили лепилото без да забършат поне по краищата стъклото - язък, ще разчитам чистачките да го държат на мястото му. Радиото - надут Z-rock. Стикерите по стъклото - изстъргани така, че ще е чудо, ако не ме глобят, а как ще изкарат до март 2027 - идея нямам, отсега са си подвили краищата. Бях помолил да свалят от старото ми стъкло стойката на транспондера за ТОЛ таксите в Гърция, без да го лепят на новото - залепили го, при това, накриво. [smilie=ireful1.gif] Всеки с OCR ще ме разбере какво е да го гледам... ;)
Еми, наречете ме претенциозен, ама за 1500€ застраховка очаквам обслужване - да разглобят достатъчно, за да няма допълнителни щети, да сглобят всичко обратно, да турят един парцал на прахоляка.
Помислих си да я върна, за да си я дооправят, но пред алтернативата да си тръгна пеш и да трябва още веднъж да прекося града на следващия ден се отказах. Закопчах си корите по местата им, избърсях прахоляка, па си тръгнах.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от FaKeR »

Откакто написах, че ЕТ се опитват да държат ниво, постоянно чета коментари, които доказват обратното... [smilie=search.gif]
Иначе съм чел добри отзиви за смяна на стъкла в ЕТ, даже и аз самият се учудих, но явно зависи на кой попаднеш в даденият момент. Дано поне е залепено качестено и сензорите, и камерата, работят коректно.
Аватар
Karykoff

Škoda Фен

Гараж: Karoq 1.5 TSI, ръчка
ex: Touran 1.9 TDI, ръчка

Еуратек

Мнение от Karykoff »

Добре, че не е било надуто радиото на Веселина. Тогава оценката каква ли щеше да е [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Еуратек

Мнение от spaldingrs »

Fab написа: 28.05.2026, 13:49:59Пиша им 4 минус.
Не мога да проумея как е възможно да се допускат такива неща по принцип, да не говорим за официално представителство. Вярно е, че може нещо да се изпусне, но това, което разказа колегата е потресаващо. Тъжна работа.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Еуратек

Мнение от bega4kata »

Fab написа: 28.05.2026, 13:49:59 Вчера вкарах колата в ЕТ Дружба в София за смяна на челно стъкло по Каско.
Пиша им 4 минус.
По разбираеми причини отидох да я взема в края на работното им време - 5-6 мин преди края.
Приемчикът беше сам и все пак реши да ме попита "На мен ли я оставихте?", сякаш аз трябва да го помня, а той мен - не. И сякаш, ако съм я оставил на друг няма да ми я върне...
Стъклото - няма спор, ново е. Двете кори на колонките - висят незакопчани, дясната със следи от макетен нож, на някого му е отплеснал инструментът. По двата прага - прашните стъпки на монтажниците. Стъклото с 1 пръст прах от вътрешната страна. Ако са сложили лепилото без да забършат поне по краищата стъклото - язък, ще разчитам чистачките да го държат на мястото му. Радиото - надут Z-rock. Стикерите по стъклото - изстъргани така, че ще е чудо, ако не ме глобят, а как ще изкарат до март 2027 - идея нямам, отсега са си подвили краищата. Бях помолил да свалят от старото ми стъкло стойката на транспондера за ТОЛ таксите в Гърция, без да го лепят на новото - залепили го, при това, накриво. [smilie=ireful1.gif] Всеки с OCR ще ме разбере какво е да го гледам... ;)
Еми, наречете ме претенциозен, ама за 1500€ застраховка очаквам обслужване - да разглобят достатъчно, за да няма допълнителни щети, да сглобят всичко обратно, да турят един парцал на прахоляка.
Помислих си да я върна, за да си я дооправят, но пред алтернативата да си тръгна пеш и да трябва още веднъж да прекося града на следващия ден се отказах. Закопчах си корите по местата им, избърсях прахоляка, па си тръгнах.
то си е за 3 минус
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Еуратек

Мнение от baijoro »

Fab написа: 28.05.2026, 13:49:59 ама за 1500€ застраховка очаквам обслужване
Че той застрахователят си е свършил работата - получил си обслужване, което е да ти одобри щетата и да я плати. Той е до тук. Ти ако знаеш какви проблеми със застраховател съм имал...
Аватар
krachunov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Еуратек

Мнение от krachunov »

Fab написа: 28.05.2026, 13:49:59 Вчера вкарах колата в ЕТ Дружба в София за смяна на челно стъкло по Каско.
При приемането отбеляза ли ги тези неща?
Защото Ако е лизингова и я връщаш един ден, лизинга ще търси тея пари за ремонт от теб.
Отделно пускаш оплакване през сайта им. Поне надежда реагираха много адекватно и бързо.
Дружба не ги харесвам от както 2 пъти имах взимане даване с простите им дилърчета. Кисели малкопишковци, имащи самочувствие че продават бентлита
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”