Въпрос за Темпомат
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Въпрос за Темпомат
И на стария модел може да увеличаваш.
- Бай Ненчо
- Гараж: ПОД НАЕМ
Въпрос за Темпомат
Тази гимнастика не знам как става.....zzankov написа:И на стария модел може да увеличаваш.
Има само едно копче, не е разделено на две, като на новия лост. В този ред на мисли, темпомата ми прави парчета, не иска да се включва всеки път. Поставям го на on задържам от педала желаната скорост и едноврменно с това задържам копчето да зададе скотоста. Да ама не, става когато на него му е кеф. Не знам, защо така се получава. Та това е причината да го подменя с нов. Ако някои има идея къде бъркам, ще се радвам да сподели.Магистрала няма финал ....."masterOne"
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Въпрос за Темпомат
И моя темпомат пристигна вчера и снощи със помощта брата го монтирахме.
Цвета на лоста е едно към едно с стария. Работата му е по мазна и плавна сравнение със старият лост. Автоматичното връщане на мигачите при завой работи перфектно и самото връщане е тихо докато на стария лост си беше като с удар.
Към монтажа мога да допълня:
1. белязане на шлиците на волана преди демонтаж.
Ето и снимки на въпросната черна букса и къде се намира. Буксата от горе Буксата от долу Темпомата работи добре.
С on/off се включва/изключва ( при изкл. положение изтрива зададената стийност)
При включено положение и зададена стойност примерно 60км.
При натискане на газ и ускоряване и връщане на същата темпомата се връща и поддържа зададената скорост 60км.
При натискане на спирачка, съединител или смяна на предавка се изключва и ако в последствие натиснем ботона + на темпомата пак следва зададената стойност 60км. Като независимо разликата в скороста от зададената и предавката ускорението става влавно а не като да и раздадеш газта до край.
При зададена скорост по-голяма от възможностите на предавката след плавно ускорение и достигане на "прекъсвач" при мен 4500обр. темпомата изключва.
Ако искаме да зададем нова стойност на скороста след смяна на предавка натискаме бутона -.
Също така от + и - може да подаваме и отнемаме газ.
Снимки от колата скоро.
Цвета на лоста е едно към едно с стария. Работата му е по мазна и плавна сравнение със старият лост. Автоматичното връщане на мигачите при завой работи перфектно и самото връщане е тихо докато на стария лост си беше като с удар.
Към монтажа мога да допълня:
1. белязане на шлиците на волана преди демонтаж.
Ето и снимки на въпросната черна букса и къде се намира. Буксата от горе Буксата от долу Темпомата работи добре.
С on/off се включва/изключва ( при изкл. положение изтрива зададената стийност)
При включено положение и зададена стойност примерно 60км.
При натискане на газ и ускоряване и връщане на същата темпомата се връща и поддържа зададената скорост 60км.
При натискане на спирачка, съединител или смяна на предавка се изключва и ако в последствие натиснем ботона + на темпомата пак следва зададената стойност 60км. Като независимо разликата в скороста от зададената и предавката ускорението става влавно а не като да и раздадеш газта до край.
При зададена скорост по-голяма от възможностите на предавката след плавно ускорение и достигане на "прекъсвач" при мен 4500обр. темпомата изключва.
Ако искаме да зададем нова стойност на скороста след смяна на предавка натискаме бутона -.
Също така от + и - може да подаваме и отнемаме газ.
Снимки от колата скоро.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
Въпрос за Темпомат
Честито 
Точно за това мазно превключване говорих преди, но вече свикнах
Точно за това мазно превключване говорих преди, но вече свикнах
- Бай Ненчо
Въпрос за Темпомат
Супер и аз чакам тази седмица обаждане за моето лостче. Човека каза, че чакам доставка.....
Магистрала няма финал ....."masterOne"
- ivand911
- Гараж: Fabia1 1,4TDI 80HP '06
- Обратна връзка:
Въпрос за Темпомат
Според мен бъркаш,че задържаш. Трябва само да се натисне. И да се отпусне. Не се задържа.nnenno написа:Поставям го на on задържам от педала желаната скорост и едноврменно с това задържам копчето да зададе скотоста.
Бутоните са SET(задай) и RES(възстанови) , + и - са второстепенни функции, за увеличаване или намаляване на зададената скорост.
Аз моя темпомат никога на го изключвам(на off).
- Бай Ненчо
Въпрос за Темпомат
ivand911 написа:Според мен бъркаш,че задържаш. Трябва само да се натисне. И да се отпусне. Не се задържа.nnenno написа:Поставям го на on задържам от педала желаната скорост и едноврменно с това задържам копчето да зададе скотоста.
Бутоните са SET(задай) и RES(възстанови) , + и - са второстепенни функции, за увеличаване или намаляване на зададената скорост.
Аз моя темпомат никога на го изключвам(на off).
Благодаря колега, аз така или иначе ще го сменям. Този ще отиде на старата шкодичка, която все още се продава....
- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
Въпрос за Темпомат
Мисля, че е хубаво да опишем и това като ръководатво в темата за О1 - viewtopic.php?f=45&t=370&start=10
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Въпрос за Темпомат
Като ми остане време ще го синтезирам.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
- Бай Ненчо
Въпрос за Темпомат
Айде и аз чакам лостче от китайците, тези в ол... са същите, не си заслужава да се дават двойно пари за едно и също нещо. Като дойде ще пиша, ще се похваля
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Въпрос за Темпомат
Я пусни линка.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
- Бай Ненчо
Въпрос за Темпомат
Аз също взех от същия линк, 24 и малко долара.
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Въпрос за Темпомат
Буташ бутона в означената посока.nnenno написа:Тази гимнастика не знам как става......zzankov написа:И на стария модел може да увеличаваш.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.