![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Историята на един "препекан" Superb III
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
На последната софийската среща някои от вас ми препоръчаха да сложа предпазно фолио на предните фарове. Може ли да препоръчате къде да го направя. Искам място където наистина държат на качеството. Благодаря!
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Протинт. На 5 коли съм сложил, няма мърдане. Виж по страниците в моята тема съм пуснал линк.
Намират се близо до Paradise.![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
Намират се близо до Paradise.
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
- enenen
- Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV
Колко време издържа това фолио?
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
enenen, 10 години гаранция има и се самовъзстановява. Ето виж.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Манияк си,не зная в какво състояние е предницата,но ако наистина е безупречна,както половина форум твърди,направи(облепи) предницата.
Моето фолио е на 6г. вече. Ако не беше то,до сега щях да съм я боядисвал няколко пъти.
Моето фолио е на 6г. вече. Ако не беше то,до сега щях да съм я боядисвал няколко пъти.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Фолиото на фаровете не е скъпо, но при твойте километри незнам дали няма да имат вече драскотини и да си личи когато го сложиш. И въпреки това ако не си личи ще ги защитиш от нови камъчета. Също може и на халогените да сложиш.
- niki4BG
- Гараж: В процес на търсене... LOADING
Лични впечатления!
Облепих фаровете и халогените с въпросното "регенериращо" фолио. Доволен съм от резултата и начина по който предпазва. Защо твърдя така - при получаване на автомобила си, майстора демонстративно надраска фолиото на фаровете ( останах втрещен, не знам как се сдържах да не задам по - остро въпросите си, чаках, все пак, 3-4 дни. ). След това употреби пистолет с горещ въздух и " О, чудо ", драскотините изчезнаха. Тази година на магистралата имах стълкновение с няколко по - едри камъчета изхвърлени от автомобила пред мен. Последствия - по фарове и халогени - 0, броня - за боя. Ако бронята не е очукана, фаровете в добро здраве, действай смело. Ще останеш доволен, а нивото на педантичност покачиш поне с 15%. Личния опит на колеги от форума също ще ти е от помощ. Успех, според мен това е нещо необходимо!

Облепих фаровете и халогените с въпросното "регенериращо" фолио. Доволен съм от резултата и начина по който предпазва. Защо твърдя така - при получаване на автомобила си, майстора демонстративно надраска фолиото на фаровете ( останах втрещен, не знам как се сдържах да не задам по - остро въпросите си, чаках, все пак, 3-4 дни. ). След това употреби пистолет с горещ въздух и " О, чудо ", драскотините изчезнаха. Тази година на магистралата имах стълкновение с няколко по - едри камъчета изхвърлени от автомобила пред мен. Последствия - по фарове и халогени - 0, броня - за боя. Ако бронята не е очукана, фаровете в добро здраве, действай смело. Ще останеш доволен, а нивото на педантичност покачиш поне с 15%. Личния опит на колеги от форума също ще ти е от помощ. Успех, според мен това е нещо необходимо!

Mоят автомобил:. LOADING... В процес на търсене!
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Бронята и предния капак са му доста начукани от камъчета на Явор.На срещата не съм се заглеждал по фаровете,но сигурно и на тях не им се е разминало.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Капакът, особено в предната му част има следи от камъчета и е със сигурност е за боядисване, което съм предвидил за след зимата. Бронята честно казано не съм я гледал в детайли в какво състояние е, ще я видя по-късно днес. След боядисването най-вероятно ще сложа допълнително фолио на местата където е най-уязвима отпред.bega4kata написа: 26.11.2020, 23:04:10 Манияк си,не зная в какво състояние е предницата,но ако наистина е безупречна,както половина форум твърди,направи(облепи) предницата.
Има леки драскотини по фаровете тук там, но да, това ми беше идеята - да се полират, изчистят (каквото там се прави) и да се сложи фолио, за да се защитят от по-нататъшни щети. Като я закарам при момчетата те ще кажат като ги видят, какво да очаквам като резултат.Архимандрит Дионисий написа: 27.11.2020, 07:36:11 Фолиото на фаровете не е скъпо, но при твойте километри незнам дали няма да имат вече драскотини и да си личи когато го сложиш. И въпреки това ако не си личи ще ги защитиш от нови камъчета. Също може и на халогените да сложиш.
@niki4BG, благодаря за полезното инфото. Като написа за ниво на педантичност и ме спечели.
- YYakovliev
А всички такива защитни фолиа ли са "регенериращи" или конкретно трябва да кажа, че искам такова?
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @YYakovliev - Не всички са такива.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
YYakovliev, Нали си наясно, че ако колата не седи в гараж, подобни щети ще са ежедневие, каквото и да правиш?
Да няма после, вадя я от боя и някаква тъпа "...." си прокара ципа на чантата по боята...
Не ти давам наклон, просто маркирам, че тука сме се нагледали на тая ситуация.
Да няма после, вадя я от боя и някаква тъпа "...." си прокара ципа на чантата по боята...
Не ти давам наклон, просто маркирам, че тука сме се нагледали на тая ситуация.
Бееееее.....
- YYakovliev
@Цецо75, аз капака съм решил да го боядисвам овреме от съображение за бъдеща ръжда по-скоро, от колкото да ме дразни нещо визуално.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Бих те посъветвал да не го боядисваш, ако това ти е съображението. По-хубаво нещо от заводската боя няма. Иди при някой специалист да погледне и да ти каже какво е нужно. Но заради няколко точки от камъчета да пребоядисваш - недей.YYakovliev написа: 27.11.2020, 11:26:34 аз капака съм решил да го боядисвам овреме от съображение за бъдеща ръжда по-скоро,
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- niki4BG
- Гараж: В процес на търсене... LOADING
ХехехеYYakovliev написа: 27.11.2020, 09:39:52 @niki4BG, благодаря за полезното инфото. Като написа за ниво на педантичност и ме спечели.
Mоят автомобил:. LOADING... В процес на търсене!