Ремап срещу Пауърбокс
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
werz
- Гараж: Купчина ламарини
Ремап срещу Пауърбокс
Всеки метод си има предимства и недостатъци
1.Устройство за манипулация на сигнал Пауърбокс
Предимствата са 2 лесен и бърз монтаж и липса на следи от интервенция при гаранционен проблем.Недостатъците са в принципа на работа лъже налягане, гориво ,датчик за температурата на въздух,като колкото по скъп е бокса толкова повече неща лъже.Боксът не е компютър и не може да задава променливи стойности по картата,а само изкривява фабричните.
2.Еку рефлаш Големият проблем е квалификацията на мапера и качеството на оборудването.Ако има повече модове е единственият вариант,ако колата е нова за да се запази гаранционната цялост се взима 2ро еку.Читавият мапер има оборудване за десетки хиляди лв,а добрите за стотици.Обикновенно има базови файлове,за всеки модел и цената е в зависимост от играта за изстискване на няколко процента повече.Позволява се премахване на катализатори филтри егр и прочие Еко.
1.Устройство за манипулация на сигнал Пауърбокс
Предимствата са 2 лесен и бърз монтаж и липса на следи от интервенция при гаранционен проблем.Недостатъците са в принципа на работа лъже налягане, гориво ,датчик за температурата на въздух,като колкото по скъп е бокса толкова повече неща лъже.Боксът не е компютър и не може да задава променливи стойности по картата,а само изкривява фабричните.
2.Еку рефлаш Големият проблем е квалификацията на мапера и качеството на оборудването.Ако има повече модове е единственият вариант,ако колата е нова за да се запази гаранционната цялост се взима 2ро еку.Читавият мапер има оборудване за десетки хиляди лв,а добрите за стотици.Обикновенно има базови файлове,за всеки модел и цената е в зависимост от играта за изстискване на няколко процента повече.Позволява се премахване на катализатори филтри егр и прочие Еко.
-
werz
-
werz
Ремап срещу Пауърбокс
Постнатите графики са зелена -стандарт,червена -Пауър бокс и розова с ремап.Вижда се потенциалът на мотора ,който е 3 битурбо в ниските и средни обороти и вероятният оверспин при Пауърбокса на високи обороти,който продължава да подържа надналягане дори и когато турбините не могат да смогнат
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Ремап срещу Пауърбокс
Бокса най-хубава графика има в случая.
Различните боксове,също могат да имат различна графика,както и при ремапа може да се направи плавна и различна.
Много добро сравнение, благодарим.
И още нещо.Бокса не може да ти счупи колата,докато мапера може![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Различните боксове,също могат да имат различна графика,както и при ремапа може да се направи плавна и различна.
Много добро сравнение, благодарим.
И още нещо.Бокса не може да ти счупи колата,докато мапера може
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Ремап срещу Пауърбокс
Защо по две криви има от един цвят???????????????????
Две червени две розови две зелени
Иначе изглежда,че Ремапът много подобрява работата в ниските и средните,докато Боксът по-малко.
Боксът обаче държи плато в най-високите,докато Ремапът забива рязко надолу.
Вероятно за това издухвам пералнята във високите.
Бай Миле май се е ремапнал тайно,той и без друго си е заводски без пломба на Компа. Клати му се ръката ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Извън шегата...............Много хубаво и унагледено сравнение.ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на колегата WERZ
Две червени две розови две зелени
Иначе изглежда,че Ремапът много подобрява работата в ниските и средните,докато Боксът по-малко.
Боксът обаче държи плато в най-високите,докато Ремапът забива рязко надолу.
Вероятно за това издухвам пералнята във високите.
Извън шегата...............Много хубаво и унагледено сравнение.ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на колегата WERZ
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
-
werz
Ремап срещу Пауърбокс
Графиките не са на Октавия РС и и просто тази на ремапа връща по-рано газта
- Albert
- Гараж: Skoda Superb 2017 2 tsi 280 hp 4x4 L&K
BMW X3 3.0 D
Ремап срещу Пауърбокс
Какво ви в мнението за следния пауър бокс на Race chip:
https://www.racechip.eu/shop/skoda/supe ... 380nm.html
Има ли риска за двигателя и може ли се хване от сервиза и да отпадне гаранцията?
Става въпрос за най високото ниво на Race chip.
https://www.racechip.eu/shop/skoda/supe ... 380nm.html
Има ли риска за двигателя и може ли се хване от сервиза и да отпадне гаранцията?
Става въпрос за най високото ниво на Race chip.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Ремап срещу Пауърбокс
Бях решил да купувам същият, но колегите ме отказаха.
Купих си Щайнбауер, но още не намирам смисъл да го сложа и седи и си чака.
Купих си Щайнбауер, но още не намирам смисъл да го сложа и седи и си чака.
- Albert
BMW X3 3.0 D
Ремап срещу Пауърбокс
odo,
В страницата на Щайнбауер открих само за 2 tsi 220 к.с.
Какви са предомствата му пред Race chip?
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Ремап срещу Пауърбокс
Да, сайта на Щайнбауер го нямат за 280 к.с, но с Тодор сравнявахме номерата на този за Шкода 220к.с. и този на Голф Р и Сеат Купра и съвпадаха.Albert написа:odo,
Като конкретна сравнение не мога да дам. По спомен рейс чипа следеше 2-3 параметъра, а Щайнбауера следеше 3-4, но кои не знам.
Разликата се виждаше при Октавиите, тази със Щайнбауера беше най-силната.
- Albert
BMW X3 3.0 D
Ремап срещу Пауърбокс
Като цяло аз съм много доволен как върви колата и въобще не мислех да слагам каквото и да било по нея. Миналата седмица сложих спортен филтър на K&N и колата започна да реагира много по бързо при подаване на газ. Няма го лекото забавяне, което имаше преди.
Та сега се запалих по разните му чипове.
Да ме пита човек защо?
Та сега се запалих по разните му чипове.
Да ме пита човек защо?- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Ремап срещу Пауърбокс
Ми съжалявам,ама си объркал форума.Тука за ремапи и тунинги не се говори!!!Albert написа:Та сега се запалих по разните му чипове.Да ме пита човек защо?
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Ремап срещу Пауърбокс
Октавия рс, моята. С МТМ бокс дава 270 коня със спорт кат. а трябваше да са 300. Цена на бокса 4000лв.
Със Щайнбауера даде 310к.с. със спорт кат и генерация на 70мм проходна.Цена 2500 ако е с дистанционно.
С ремап и турбо ис38 оем от Голф р, даде 390.
Със Щайнбауера даде 310к.с. със спорт кат и генерация на 70мм проходна.Цена 2500 ако е с дистанционно.
С ремап и турбо ис38 оем от Голф р, даде 390.
GUNTER SERVICE

-
Sec8200
- Гараж: под наем
Ремап срещу Пауърбокс
За TSI не знам, но за TDI съм чел Щайнбауер не пипат сензорите за налягане на шината и налягането на турбото.
Добавят към импулса за връскване на горивото допълнително време и разчитат на ECU и стоковите стойностите за компенсация. Това се виждаше в ПДФ за монтажа и в тубата имаше също.
Мен ми изглежда най-безопасно, за мен ако реша.
Сами също изрази навремето същото мнение.
Добавят към импулса за връскване на горивото допълнително време и разчитат на ECU и стоковите стойностите за компенсация. Това се виждаше в ПДФ за монтажа и в тубата имаше също.
Мен ми изглежда най-безопасно, за мен ако реша.
Сами също изрази навремето същото мнение.
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Ремап срещу Пауърбокс
Колега,какво стана с антифриза?