Имате ли проблеми с Октавия 4 ?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Имате ли проблеми с Октавия 4 ?

Мнение от rts »

sadviperial написа: 09.02.2026, 15:09:41 Колеги, най-вероятно ще отворя нова тема, но имам проблем с О4 1.5 тси, мек хибрид.

От известно време при първо палене ми излизат 3 грешки -
Грешка: Старт-стоп
Грешка: система за задвижване. Потърсете сервиз.
Грешка: 48V бордова мрежа. Моля, не потегляйте. Док. на авт.

Колата на 02.02.2026 навърши 2 години. 52 000 км.

До сега не съм имал никакви ядове. Тези грешки като започнаха да излизат са винаги при първо палене, ако не е палена повече от 2-3 часа, както и - като я загася и запаля наново се оправя. [smilie=fool.gif]

Беше вече в Еуратек Дружба в София, седя 1 ден и е трябвало да ъпдейтнат софтуер, както и са изчистили грешките. След като я взех 1 ден след това светнаха отново, отново рестарт и газ. От 7 дни вече не е светила, но днес говорих с човека от представителството, искат да я закачат отново и да говорят с чехите, като щели дистанционно да четат грешките и да кажат какво е. Бяха ми споменати като възможни проблеми - софтуер, стартер-алтернатор, хибридната батерия. [smilie=hunter.gif] [smilie=ireful1.gif]

Някой с подобен проблем до сега ?? За да мога поне нещо да се ориентирам какво става.. Благодаря предварително.
Ами спомням си, че един колега с кола, като твоята доста ядове имаше, колата му и в сервиз стоя доста време, но мисля че по гаранция най-накрая го отремонтираха. Дано не е при теб същият проблем, но имаш подобни симптоми. Сменили са му първо 48 волтовата батерия, но накрая се е оказало, че е бил стартер-генератор - ето ти темата ако ти се чете:
https://www.skoda-bg.com/forum/viewtopic.php?t=6917
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”